Trafikte Güvenlik İçin İşbirliği

Son Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan "Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu", özel sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve meslek birliklerinin temsilcileri tarafından imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan "Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu", özel sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve meslek birliklerinin temsilcileri tarafından imzalandı.


TÜVTURK açıklamasına göre, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, üniversiteler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilcileriyle iş birliği içinde "Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu" hazırlandı.


Açıklamada deklarasyonun hedefleri, şöyle sıralandı:


"Kurumların trafik güvenliğinin artırılması amacıyla gönüllü olarak üstlenebilecekleri rollerin çerçevesini belirlemek, kurumların trafik sorununun çözümünde ele alabilecekleri öncelikleri belirlemek ve Deklarasyonu imzalayan kurumların gönüllü taahhütte bulunarak trafik güvenliği konusunda faaliyetlerde bulunmalarını teşvik etmek."


4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin ardından deklarasyonu ilk imzalayan kuruluşlar şöyel sıralandı:


"Aviva Sigorta, BP Petrolleri, Brisa, Ford Otomotiv, Goodyear Lastikleri, Mercedes-Benz Türk, Michelin Lastikleri, Pirelli Lastikleri, Renault, Shell, TOF


Tüm Otobüsçüler Federasyonu, TOFED - Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Toyota Türkiye, TÖHOB-Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği, TŞOF, UND - Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Vodafone." - İSTANBUL

Kaynak: AA