Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürü Uçar."Toplum Yararına Çalışma Programı Kapsamında 5 Milyon 300...
Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, kuruma, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 5 milyon 300 bin liralık ödenek ayrıldığın bildirdi.
Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, kuruma, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 5 milyon 300 bin liralık ödenek ayrıldığın bildirdi.
Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ile İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü arasında TYÇP protokolü imzalandı.
Uçar, törende yaptığı konuşmada, TYÇP'nin, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programları olduğunu anlattı.
Uçar, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 5 milyon 300 bin liralık ödenek ayrıldı. Bu bağlamda kurum tarafından ilana çıkıldı. Toplam 29 kurumdan teklif geldi" dedi.
Manisa Orman İşletme Müdürlüğü Yalçın Akın ise TYÇP programlarından en iyi şekilde faydalanmak amacıyla proje ürettiklerini söyledi.
Bu yılki en önemli projenin, Manisa-İzmir yolu üzerinde Jandarma Tepe Karakoluna kadar olan 9 kilometrelik teraslama çalışması olduğunu anlatan Akın,
"Bu teraslanan alanlara 25 bin adet peyzaj değeri olan fidanlar dikilecek. Erozyonu ve orman yangınlarını önleyecek proje ile ayrıca araç sürücülerinin
"kaza yaparım" korkusunu yenmelerini amaçlıyoruz" dedi
Akın, proje kapsamında toplam 100 bin adet fidan dikileceğini de sözlerine ekledi.
- MANİSA