Ünlülerle Boyadıkları Seramikleri Sergilediler

Son Güncelleme:

BODRUM Sağlık Vakfı'nın (BSV) engelliler ile sanatçıları bir araya getirerek her yıl düzenlediği seramik çalıştayı, sergi ile sona erdi.

BODRUM Sağlık Vakfı'nın (BSV) engelliler ile sanatçıları bir araya getirerek her yıl düzenlediği seramik çalıştayı, sergi ile sona erdi. Çalıştay sırasında ünlü isimler de BSV Seramik Atölyesi'ne gelerek, engelli çocuklarla birlikte seramik boyadı.


Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde Bodrum Sağlık Vakfı'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı atölyede hazırlanan seramiklerin sergilenmesiyle sona erdi. Bluart Dijital dekorasyon firmasının ana sponsorluğunu yaptığı çalıştayda, BSV seramik atölyesi çalıştay süresince çeşitli üniversitelerden akademisyenleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi'nin öğretim elemanlarını, Bodrum'da yaşayan sanatçıları, Bodrum Masalı dizisinin oyuncuları ile birlikte Bodrum Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi bünyesinde bulunan engelli kişileri ağırladı.


Çalıştay süresince boyanan seramik tabaklar, Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri dün akşam gerçekleştirilen törenle açıldı. Serginin açılışına, çalıştaya destek verenler, BSV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, ikinci Başkanı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Vardar, akademisyenler ve Bodrum Masalı oyuncularından Toprak Sağlam, Ezgi Şenler, Bora Cengiz ile Tugay Bahşi katıldı. Oyuncular kısa bir süre seramikleri inceledikten ve Vakıf üyeleri ile hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sergi salonundan ayrıldı.


BSV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, hazırlanan seramiklerin, sanatçılar tarafından boyandığını ve sanatsevelerin beğenisine sunulduğunu belirtti. Bu çalıştay sayesinde vakfa gelir sağladıklarına dikkat çeken Biçer, "Bu eserler aynı zamanda satışa da sunuluyor. Bu geliri de çocuklarımız için harcıyoruz. BSV seramik atölyesinde çalışan engelli arkadaşlarımızın bu seramiklerde emeği var. Bodrum Masalı'nda oynayan oyuncular da bize sonsuz destek verdi. Birlikte hem eğlendik, hem de projeyi yürüttük. Bu çalıştayı her yıl gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.


Seramik Atölyesi Sorumlusu Tarık Kartal ise atölyede çalışan 5 engelli gencin, sanatçı ve akedemisyenlerle birlikte boyadığı 230 seramik tabağın sergilendiğini söyledi. Kartal, "3 günlük çalıştay süresince herkes gelip bizlere katılma fırsatı buldu. Öncelikli amacımız, engelli gençlerimiz ile sanatçıları buluşturabilmek" dedi. 10 yıldır seramik ile ilgilendiğini söyleyen engelli gençlerden Hasan Tabak da çalışmadan memnun olduklarını anlattı.


- Muğla

Kaynak: DHA