Van'da "Kitap Kafe" Hizmeti Başladı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Van'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için dizayn edilen "kitap kafe" hizmete girdi.

Van'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için dizayn edilen "kitap kafe" hizmete girdi.


Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, açılışı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve kurum amirlerinin katılımıyla İskele Caddesi'nde gerçekleştirilen "kitap kafe" her gün hizmet verecek ve kitap okuyanlara ücretsiz çay ile kahve ikram edilecek.


Proje kapsamında, şiir dinletisi, piknik, geziler, sportif aktiviteler ve söyleşi gibi etkinlikler de organize edilecek.


İnanç, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlere yönelik projelere destek verdiğini, Van'da gençler için güzel bir mekan açıldığını söyledi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlere yönelik hizmetlerinin devam ettiğini ifade eden İnanç, "Bu tür projelerle hem yeni iş imkanları doğurup hem de gençlerimize yeni ortamlar oluşturuyoruz. Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte gençlerimiz kitap okumadan ve ikili ilişkilerden uzaklaşmaya başladı. Bu kafeler sayesinde gençlerimiz hem kitaplarını okuyacak hem derslerine çalışacak hem de çeşitli ikramlardan ücretsiz yararlanma imkanı bulacak." diye konuştu.

Kaynak: AA