Yozgat Bakan Yıldız: Kayserilinin Bir Tabiri Var Zararına Mal Teklif Edilmez
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, memleketi Yozgat'ta yaptığı seçim çalışmaları sırasında, bir hemşehrisinin, 'Kılıçdaroğlu çiftçiye mazotu 1 lira 50 kuruştan veriyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, memleketi Yozgat'ta yaptığı seçim çalışmaları sırasında, bir hemşehrisinin, 'Kılıçdaroğlu çiftçiye mazotu 1 lira 50 kuruştan veriyor. Benim 5 tane otobüsüm var. Siz bize neden bu fiyattan vermiyorsunuz? diye sordu. Bakan Yıldız ise muhalefetin iktidardan ümidini kestiğini belirterek, "Kayserilinin bir tabiri var, zararına mal teklif edilemez. Bunların sırtında yumurta küfesi yok, öyle konuşuyorlar" diye karşılık verip, vaadlerin sağlığa bir zararı olmadığını söyledi.
Yozgat ziyaretine memleketi Boğazlıyan ilçesinden başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Boğazlıyan Seçim İrtibat Bürosunu ziyaret etti. Ziyarette, Hilmi Deniz adlı bir vatandaş, Enerji Bakanı Yıldız'dan mazotu 1,5 liraya vermesini istedi. Deniz, "Kılıçdaroğlu mazotu 1,5 liraya veriyor. Siz neden vermiyorsunuz?. 5 tane otobüsüm var" dedi. Bu soru üzerine Enerji Bakanı Yıldız, "Doğru oturup doğru konuşacağız. Tüpraş var. Şu anda Tüpraş'ın rafinesinde motorinin maliyet fiyatı 1,41 TL'dir. Dağıtım şirketleri ve bayiler var. 42 kuruş da bunun maliyeti var ve 1,81 TL ediyor. Kılıçdaroğlu, 'kim bir litre mazot kullanırsa 30 kuruş vereceğim' diyor. Siz buna inanmıyor musunuz? Onlar aynen söylüyor, başka bir şey yapmıyor. 1,81'in üzerinde KDV var, ÖTV var. ÖTV'yi almayacağım diyor 46 milyar ÖTV ile bu ülkeye yol, köprü, hastane yapılıyor. Kayserilinin bir tabiri var 'zararına mal teklif edilmez'. Bunların sırtında yumurta küfesi yok, öyle konuşuyorlar. Biz çiftçimize destek veriyoruz. Tarımsal ürün destekleri veriyoruz. O yüzden herkes yapacağını söyleyecek. Onlar iktidardan ümidini kestikleri için. Böyle söylemenin sağlığa da zararı olmadığını doktorlar söylüyor. Ama doğru söylemiyorlar, yanlış ve yalan söylüyorlar" dedi.
KİMİN PARASINI KİME NASIL DAĞITIYORSUNUZ
Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde vatandaşlara hitaben konuşan Bakan Yıldız, kendileri için makamın, koltuğun, sandalyenin hiçbir kıymetinin olmadığını belirterek, "Bunu da bu kuralımız ile beraber ortaya koyduk. Bizler davayı bırakacak mıyız. Bu dava bizim, bu dava Türkiye'nin davasıdır. Bakan olmak, belediye başkanı olmak, bizi değiştirmeyecek. MHP'li kardeşlerimiz şunu bilsinler; bizler milliyetçiliği, bu vatanı, bayrağı sevmeyi sadece sözlerle değil, icraatlarımızla da göstermemiz gerekiyor. Özellikle seçim döneminde çok vaatler çıkmaya başladı, herkes bir şey söylüyor. En son birisi asgari ücreti 5 bin liraya çıkarmıştı. Kardeşim kimin parasını kime nasıl dağıtıyorsunuz. Verilmesi gerekiyorsa, onu ilk başta verecek olan biziz. Ülke kaynağı ile yapacak olan biziz. Hangi dengelerin nasıl değişeceğini biliyor musun?. Biz sanki onun daha fazlasını vermek istemiyor muyuz. Ama bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Biz sırtında yumurta küfesi olmayanlarla her sabah oturduğu yerde çayını kahvesini yudumlarken 'hadi bugün de şunu atalım' diyerek biz yola çıkmadık. Biz bu ülkenin varlığını, birliğini bütünlüğünü, bozdurmayız, zedeletmeyiz. Bir karış toprağına herhangi kem göze müsaade etmeyiz. Ak Parti bütün yapılan hizmetlerde Edirne'den Karsa kadar bu hizmetleri getirmiştir. Bu hizmetleri getirmeye devam edecektirö diye konuştu.
ÇÖZÜM SÜRECİNDE KİM GERİ ADIM ATARSA KAYBEDER
HDP'nin özellikle şirin gözükmeye çalışıp, yaptığı söylemlere linanılmamasını isteyen Bakan Yıldız, 'Yalnızca seçim dönemlerinde şirinliklerle bu işler olmaz. Biz PKK'nın nerede olduğunu, bu ülkeye neler yaptığını unutmadık. Çözüm süreci Türkiye'nin en önemli dönüm noktalarından bir tanesi ve desteklenmelidir. Çözüm sürecinde kim geri adım atarsa o kaybeder. Türkiye bu fırsatını yakaladı, ama bu manada bizim ülkemizle alakalı, tek bayrağımız, vatanımızla, tek milletimizle alakalı kimse bizden herhangi bir taviz verdiğimizi beklemesin, taviz vereceğimizi de beklemesin. Türkiye'de siyasi istikrarın sürmesi, siyasi istikrarın devamı ve mevcut projelerin aynı şekilde kesintiye uğramadan devam etmesi önemli. Birçok parti, muhalefetteki partiler, AK Parti'nin sesine kulak verdi ve seçim beyannamelerinde de ekonomik ağırlıklı gidiyorlar. Tabiki bu beyannameleri bir partinin kimliği anlamındadır. Bunlar gerçekçi olmak zorundadır, vatandaşımızın karşısına yalnızca 7 Haziran öncesi çıkmayacaksınız, 365 gün vatandaşımızla iç içe olacaksınız, verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ak Parti bu manada yapabileceklerini söz verdi, konuştuklarını da yaptı. Bu işin biraz borsası, pazarı oluştu. Onu çok yanlış, vatandaşımıza bir haksızlık olarak buluyorum. Seçim vaatlerinin çok uçuk olması, ayağı yere basar olmayışı, vatandaşımızın siyasetçiye olan güvenini özellikle sarsıyor' dedi.
SUDAN UCUZ MAZOTA KİMSE İNANMAZ
Bu gün litresi 1 lira 50 kuruştan satılan su olduğunu ifade eden Bakan Yıldız konuşmasının devamında, "Ben sudan daha ucuz mazot dağıtacağım derseniz, kusura bakmayın buna da kimse inanmaz. Eğer inansaydı, Cem Uzan en fazla vaat eden kişi olarak da Türkiye'de iktidarı bırakmazdı. Ama bunlar lafla olmuyor. Başka bir partinin lideri 'asgari ücreti ben 5 bin TL'ye çıkartıyorum'. Bunlar olmaz. Biri, 'ben mazotu bedava veriyorum' diyor. Oturduğu yerden bir kısmını yalan söylemesini son derece zararlı buluyorum. Siyasetin saygınlığı adına bunu zararlı buluyorum" diye konuştu.