Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, paylaştıkları bütün verilerin gerçeği yansıttığını belirterek, "TÜİK istatistikleri dışında ILO, OECD, Eurostat gibi uluslararası verileri de size veriyoruz ama maalesef ne verdiğimiz verilere inanıyorsunuz ne de yaptığımız...
Son dakika haberlerine göre Euro bölgesinde mevsimsel etkilerden arındırılmış sanayi üretimi Haziran'da aylık bazda yüzde 9.1 yükseldi.
Euro bölgesinde, mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, Mayıs'ta aylık bazda yüzde 12.4 yükseldi.
Son dakika haberi... Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Mayıs ayında yüzde 0.1 düzeyine kadar geriledi.
AB İstatistik Ofisi Eurostat basın bülteninde “Türkiye: AB’nin çöpünün ana varış merkezi” başlığını kullandı.
AB İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre internetten alışveriş yapanların oranı giderek artıyor.
- 2019'da 14 bin refakatsiz çocuk AB'ye iltica başvurusunda bulundu Avrupa Birliği üyesi ülkelere 2019 yılında yaklaşık 14 bin refakatsiz çocuğun iltica başvurusunda bulunduğu açıklandı.
Avrupa Birliği üyesi ülkelere 2019 yılında yaklaşık 14 bin refakatsiz çocuğun iltica başvurusunda bulunduğu açıklandı.
AB İstatistik Ofisi Eurostat'ın, 2018 yılında AB vatandaşlığına geçenlerin sayılarını açıkladığı listede Türkler üçüncü sırada yer aldı.
Avrupa İstatistik Ofisi ( Eurostat) verilerine göre, Avrupa ülkelerinde doktora gitme sıklığı belli oldu.
Portekiz’de 1960 yılında 100 evli çiftten birisi boşanırken, 2017 yılı rakamlarına göre bu ülkede her 100 evlilikten 67’si boşanma ile sonuçlanıyor.
Eurostat: AB üyeliği bekleyen ülkelerden yapılan iltica başvuruları son 10 yılda 5,5 kat arttı. Türkiye'den gelen başvuru sayısı ise 2016'dan itibaren katlanarak yükseldi
Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat'ın 2017 verilerine göre Türkiye, hane için ısınmada Avrupa ortalamasının gerisinde. Avrupa'daki 34. ülke arasında Türkiye, evini yeterince sıcak tutamayan ülkeler sıralamasında 6. basamakta yer aldı.
Eurostat'a göre 2017 yılında Türkiye'de her 100 evlilikten 22,5'i boşanmayla sonuçlandı. 2007 yılındaysa her 100 evlilikten 14,8'i bitmişti.
2019 yılının Ocak-Kasım ayları arasında yaklaşık 133 bin kişi Almanya'dan uluslararası koruma talep etti. Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat'ın verilere göre Almanya'da siyası sığınma başvuruları 2018 yılına oranla yüzde 13 oranında azalma gösterdi.
Avrupa Birliği İstatistik Kurumu Eurostat tarafından yayınlanan rapora göre, Avrupa Birliği ülkelerinden 2018 yılında 1 milyar 100 milyon yolcu uçakla seyahat etti.
Eurostat verilerine göre, AB ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 büyüme kaydetti.
Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat'ın 2018 verilerine göre Avrupa ülkeleri arasında en çok süt ineğine sahip olan ülke 6,3 milyonla Türkiye olarak açıklandı. Türkiye süt tüketimindeyse son sıralarda.
Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat )verilerine göre, Türkiye 2018 yılındaki 10 milyar euroluk ihracatı ile, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin üçüncü büyük konfeksiyon ürünleri tedarikçisi oldu.
Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat'ın verilerine göre 16 yaş ve üzeri AB nüfusunun yüzde 28,3'ünün 2018'de evden uzakta bir haftalık tatil yapma imkanı yoktu. Türkiye’de ise bu oran, 2017 yılı için yüzde 60,8
Avrupa Birliği'nde 2018 yılında ölenlerin sayısı doğanları geçti ancak nüfus bir önceki yıla oranla tahmini 1,1 milyon arttı. Eurostat'ın, tahmini rakamlarına göre geçen yıl yaklaşık 5,3 milyon kişi hayata gözlerini yumarken 5 milyon 5 milyon bebek ise 'merhaba' dedi.
Avrupa Komisyonu'nun istatistik kurumu Eurostat'a göre Birlik üyesi 28 ülkedeki halk 2017 yılında gelirinin yaklaşık dörtte birini kira, su, elektrik, doğal gaz gibi ev giderlerine harcadı.
Eurostat'ın açıkladığı verilere göre Avrupa’da tüketim ve mal hizmetleri fiyat düzey endeksine göre 37 ülke içinde en ucuzu Türkiye oldu. Avrupa’da tüketim ve mal hizmetleri fiyat düzey endeksine göre 37 ülke içinde en ucuzu Türkiye oldu.
Sağlıklı yaşam ve egzersize ayrılan zamana ilişkin Eurostat raporuna göre Avrupa Birliği'nde yaşayan 18 yaş altı veya üstü insanların yarısı hiçbir sporla uğraşmıyor.
Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat 28 Avrupa Birliği ülkesinde yaptığı araştırmaya göre 2018 yılında fosil yakıtlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonunun bir önceki yıla kıyasla düştüğünü ortaya koydu.
Avrupa Birliği genelinde 15-74 yaş arasından olan yaklaşık 33 milyon kişi serbest meslek sahibi. AB'nin resmi istatistik kurumu Eurostat verilerine göre bu durum toplam istihdamın yüzde 14'ünü oluşturuyor.
Belçika'da her 9 çocuktan 1'i hiç kimsenin çalışmadığı bir ailede büyüyor. Eurostat'ın rakamlarına göre Belçika'da çocukların yüzde 11,8'inin ailesinde hem anne hem de baba işsiz ve bu oran Avrupa ülkeleri arasında en yüksek düzeyde bulunuyor.
Eurostat verilerine göre en çok ölümcül iş kazalarının yaşandığı ülkelerin başında Fransa geliyor. 2016 yılında Fransa'da 528 kişi iş yerinde kaza geçirerek hayatını kaybetti. İkinci sırada 417 ölümcül iş kazasıyla İtalya bulunuyor. Almanya ise İtalya'yı 384 ölümcül iş kazası ile takip ediyor.
Toplamda 333 bin 400 kişiye iltica hakkı tanıyan 28 Avrupa Birliği ülkesi 2017 rakamı olan 533 bin ile karşılaştırıldğında yüzde 40 oranında daha az iltica başvurusu kabul ettiği anlaşılıyor.