TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, eski CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in dinlenmesi için dilekçe verdiğini belirtti.
TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, "30 Mart'ta cemaatle ittifak yaptık" açıklamasının ardından partiden ihraç edildiğini belirttiği CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in ihraç dosyasını, incelemek üzere komisyona istediklerini söyledi.
Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Aksakallı, darbe komisyonunun perşembe günü kendisini dinleme isteğine 'Suriye'de olduğundan bu hafta için gelemeyeceği' bilgisini ulaştırdı.
TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'in komisyona katılmayıp, bir gazeteye açıklamada bulunmasının komisyon tarafından uygun görülmediğini belirterek, "Kendisinin buraya gelmesini temenni ediyoruz.
15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na davet edilen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, rahatsızlığı nedeniyle komisyona gitmedi.
İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, İşçi Partisi'nin olağanüstü kurultayına ve kurultay sonrası çalışmalarına katkıda bulunacak.
Doğu Perinçek'in Genel Başkanı olduğu İşçi Partisi, ismini değiştirip "Vatan Partisi" yapacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "(CHP İzmir Milletvekili Güler'in partiden istifası) Parti kurallarını hiçe sayan, bir başka partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin İzmir milletvekili Birgül Ayman’ın istifasını değerlendirerek, Ayman’ın istifasını CHP’ye bir etkisinin olmayacağını söyledi.
"(CHP İzmir Milletvekili Güler'in partiden istifası) Parti kurallarını hiçe sayan, bir başka partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı.
CHP'de dört günde 2 istifa
Chp'nin kınama isteğiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiği CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Gürel, partisinden istifa etti.
CHP'de disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti.
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler istifa etti CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Partisi'nden istifa ettiği öğrenildi.
Kurul, Güler'den 26 Ocak Pazartesi gününe kadar savunma yapmasını istedi.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, kınama istemiyle sevk edildikleri Yüksek Disiplin Kuruluna savunmalarını verdi.
Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, açıklamaları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’da büyük tepkilere neden olan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin derneklerini ziyaretinde, Kürt halkından özür dileyerek, uzattığı barış eline bile tahammül edemediğini söyledi.
Konuk olduğu televizyon programında 2015 seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Davutoğlu "Şu an gelen şeyler, yüzde 48 ile yüzde 52 arasındadır" dedi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün Diyarbakır’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Sena Kaleli, partisinin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusuyla Kürt milliyetini bana eşit gördüremezsiniz” ifadesine bütün partililerin tepki gösterdiğini savunarak, bütün Kürt halkından özür dilediğini vurguladı.
CHP'den öyle bir tepki geldi ki...
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kınama istemiyle disipline sevk edildi.
CHP'de sular durulmuyor
Birgül Ayman Güler'in "CHP Cemaat ile ittifak yaptı" sözlerine ilişkin Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, "Parti suçu işledi. Gereği yapılacak." dedi.
Chp parti yönetimi, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'i, "CHP'nin çatısı akmaya başlamıştır.
CHP Parti Meclisi Üyesi Zekeriya Temizel, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "Partim cemaatle ittifak yaptı" açıklamasıyla ilgili, "Kendi görüşü bile olsa doğru olmayan bir görüştür" dedi.
Chp Parti Meclisi Üyesi Zekeriya Temizel, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "Partim cemaatle ittifak yaptı" açıklamasıyla ilgili, "Kendi görüşü bile olsa doğru olmayan bir görüştür" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Güler'in açıklamaları- CHP Parti Meclisi Üyesi Temizel: - "Kesinlikle partimizin çatısında bir akıntı ve sızıntı söz konusu bile değildir.
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Birgül Ayman Güler’in parti kulislerinde “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de çok açık olarak 30 Mart mahalli idareler seçimlerinde bir ittifak yaptık. Cemaatle ittifak yaptık” açıklaması nedeniyle ihraç edileceği konuşulurken, AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Ali Aşlık da, Vekil Güler’e destek verdi.
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, 30 yıldır Türkiye’nin mücadele ettiği PKK terörünün önümüzdeki yıllarda Kürt soykırımı olarak ülkenin karşısına çıkacağını belirterek, bu kapsamda Yunanistan’ın, Türkiye’nin İstiklal Savaşında verdiği mücadeleyi Rumlara karşı soykırım yapıldığı iddiasında bulunması örneğini verdi.