200 Yıldır Cesedi Çürümeyen Rahip Herkesi Şaşırtıyor - Son Dakika
Dünya

200 Yıldır Cesedi Çürümeyen Rahip Herkesi Şaşırtıyor

200 Yıldır Cesedi Çürümeyen Rahip Herkesi Şaşırtıyor

Moğolistan'da 200 yıl önce meditasyona geçen bir Rahibin çürümeyen bedeni ortaya çıktı.

06.02.2015 16:25  Güncelleme: 13:19

Moğolistan'ın Songinokhairkhan eyaletinde 200 yıl önce meditasyona geçen Lama'nın (Tibetli Rahip) çürümeyen bedeni ortaya çıkarıldı.

HALA ÖLMEDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Moğolistan'da Budist akademisyenler, 200 yıl önce meditasyona geçtiği düşünülen mumyalaşmış rahibin hala ölmediği "derin meditasyon"da olduğunu iddia etti.

Gazete, geçtiğimiz hafta bedeni gün ışığına çıkan Budist'in 'Lotus' duruşu adı verilen pozisyonda olduğu ve açık olan sol eli ve Sutra öğütlerini sembolize eden sağ eli, eski geleneklere göre 'tukdam' (Budalık mertebesinden bir önceki aşama) meditasyonunda olduğuna dair bir işaret olduğunu yazdı.

ADLİ TIP UZMANLARI ARAŞTIRIYOR

Mükemmel şekilde korunmuş kalıntıların adli tıp uzmanları tarafından hala araştırıldığının ifade edildiği haberde, mumyanın aslında hala derin meditasyonda olduğu ve "tukdam" denilen çok özel bir ruhsal evrede olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

"Tukdam" denilen ruhsal evre mumyanın ölmediği ve gerçek bir Buda olmaktan bir adım uzakta olduğu anlamına geliyor. Bedeni inceleyen adli tıp uzmanları, mumyalaşmış bedenin Tibetli bir Budist öğretmene ait olduğunu düşünüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 200 Yıldır Cesedi Çürümeyen Rahip Herkesi Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Zehra Tamad: PKK li savasçilarda ölümsüzdür 6 64 Yanıtla
  • ypg şehitleri de çürümez: ypg şehitleri de çürümez 8 48 Yanıtla
  • Meymenetsiz: Hadi Müslümanlar Bunuda açıklayın:)) 2 46 Yanıtla
  • doğrucu: bu muslumanları anlamak zor , domatesın ıcındekı kanallarda allah yazdıgına ınanıyorlar, mısırda bulunan mumyanın fıravun olduguna ınanıyorlar, mezarda curumeyen bır ölü olsa, sırf olü müslüman oldugu için evlıya dıye ınanıyorlar, ama elın budıstı cürumeyınce ınanmıyorlar , ve hiç yapmadıkları mantıklı dusunmeye başlayıp çeşitli yorumlar yapıyorlar, sızın dusunmenız sadece başkalarına karşı oldugunuzda calısıyor, bbır baskası islam hakkında zor bir soru sordumu hemen mantıgı kenara bırakıp, allahın işine karışılmaz , ben bılmem allah bılır dıyorsunuz , siz şakamısınız 9 31 Yanıtla
  • MEHMET MERT: YAŞADIĞI BÖLGE TİBET EKSİ BİLMEMKAÇTA DONMUŞ ADAM TABİ CÜRÜMEYECEK. . . 29 2 Yanıtla
  • Evet hayır: Müslümanlar dine yöneliş ve ibadet bakımından örnek alsın 6 23 Yanıtla
  • Alp alparslan : Paralelcidir bu hukumeti yikmak icin hareketsiz oturma eylemi yapiyor gaz basin laaaan ulke gidicek elden 23 3 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Eeeeeeeeeeyyyy mübarek 9 4 Yanıtla
  • ertan: ALLAH'a kul olmayanı böcek bile yemiyor işte 6 5 Yanıtla
  • Ben: Budist bir ülkede doğsaydınız hanki dinden olurdunuz ..... SAYGI SAYGI SAYGI 4 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement