21 İdam Kararı Mısır'ı Karıştırdı - Son Dakika
Dünya

21 İdam Kararı Mısır'ı Karıştırdı

21 İdam Kararı Mısır\'ı Karıştırdı

Mısır'da mahkeme Port Said davasıyla ilgili nihai kararını açıkladı, ortalık savaş alanına döndü.

09.03.2013 17:39  Güncelleme: 18:31

Mısır futbol tarihinin en büyük trajedisi olarak nitelendirilen olayla ilgili dava sonuçlandı. 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 21 sanığa verilen idam cezası onaylandı. Öfkeli taraftarlar, Mısır Futbol Federasyonu binasını ateşe verdi.

Mısır'da Port Said Ceza Mahkemesi, Port Said davasıyla ilgili nihai kararını açıklayarak, 21 kişiye idam, 5 kişiye de ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme 28 kişinin de beraat ettiğini açıkladı.

Port Said Stadı'nda geçen yıl bir maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişinin hayatını kaybetmesi ardından açılan '72 sanıklı' davayı gören Port Said mahkemesi, 21 kişinin idam ve 5 kişinin ömür boyu hapsine, aralarında Port Said Emniyet Müdürü'nün de bulunduğu 10 kişinin 15'er yıl, 6 kişinin 10'ar yıl, 2 kişinin de 5'er yıl mahkumiyetine karar verirken, bir kişiye de 1 yıl hapis cezası kararı verildiğini bildirdi.

Kararın açıklanması ardından yine olaylar çıktı. Karardan memnun olmayan ve daha çok kişinin cezalandırılması gerektiğini düşünen bir grup El Ehli kulübü taraftarının da içinde bulunduğu Altıras Grubu Polis Akademesi Kulubunü ve Mısır Futbol Federasyonu binasını ateşe verdi, Nil Nehri üzerindeki 6 Ekim Köprüsü'nü trafiğe kapattı. Aynı taraftar kulübünden bir kısım karara sevinerek gösteriler yaptı. Karar, Pord Said takımı olan El Masri taraftarlarını yasa boğdu. Tahrir Meydanı'nın altında bulunan Enver Sedat metro durağını bir grup gösterici trafiğe kapattı. Pord Said kentinin güvenliğini iki gün önce polis, orduya teslim etmişti. Mısır'ın stratejik yeri olan Süveyş kanalını ordu koruyor. Ülkeden yaşanan krizden dolayı Pord Said tren seferleri durduruldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 21 İdam Kararı Mısır'ı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement