ABD'li milyarder, genç kalmak için oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor - Son Dakika
Dünya

ABD'li milyarder, genç kalmak için oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

ABD'li milyarder Bryan Johnson, genç kalmak için oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor. Johnson'ın beyin, kalp, akciğerler, karaciğer, böbrekler, tendonlar, dişler, deri, saç, mesane, penis ve rektumunu 18 yaşındaki haline döndürmek için doktorlardan tavsiye aldığı ifade ediliyor. Bu sıra dışı kan nakli, Dallas şehrindeki bir sağlık kliniğinde gerçekleştiriliyor. Johnson'ın yaşlanmamak için yılda 2 milyon dolar harcadığı belirtiliyor. Ancak bazı bilim insanları bu uygulamanın kanıtlanmış bir faydasının olmadığı, hatta tehlikeli olabileceğini savundu.

07.06.2023 08:51  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce sağlıklı bir donörden kan alımı gerçekleştirmiş olan Johnson, bu kez 17 yaşındaki oğlu Talmage ve 70 yaşındaki babası Richard'tan plazma almayı kabul etti. Dallas'ta bir klinikte gerçekleşen transfüzyon sürecinde, Talmage ve Richard'ın kanı çıkarılıp ayrıştırıldı ve bu kan, Johnson'ın damarlarına verildi.

Yaşlanmamak için 17 yaşındaki oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

Bryan Johnson'ın beyin, kalp, akciğerler, karaciğer, böbrekler, tendonlar, dişler, deri, saç, mesane, penis ve rektumunu 18 yaşındaki haline döndürmek için doktorlardan tavsiye aldığı ifade ediliyor. ABD basınında yer alan haberlere göre bu sıra dışı kan nakli, Dallas şehrindeki bir sağlık kliniğinde gerçekleştiriliyor.

Yaşlanmamak için 17 yaşındaki oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

Johnson, son iki yılda biyolojik yaşını beş yıldan fazla azalttığını iddia ediyor. Şimdi 37 yaşındaki bir insanın kalbi, 28 yaşındaki bir kişinin cildi ve 18 yaşındaki bir genç kadar iyi bir akciğer kapasitesi ve formuna sahip olduğunu belirtiyor.

Yaşlanmamak için 17 yaşındaki oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

Ailede genç kalmak isteyen tek kişi Bryan Johnson değil. Bryan Johnson'ın babası Richard Johnson da ömür boyu genç görünmek isteyenlerden. Bu nedenle Bryan Johnson da kendi kanının bir kısmını babasına veriyor.

Yaşlanmamak için 17 yaşındaki oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

Bazı basın kuruluşlarında yer alan iddialara göre Johnson, bedenini 18 yaşındaki haline döndürebilmek için 30 doktor ve uzmandan oluşan özel bir ekiple birlikte çalışıyor.

Yaşlanmamak için 17 yaşındaki oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

Johnson'ın yaşlanmamak için yılda 2 milyon dolar harcadığı belirtiliyor. Ancak, yaşlanmayı tedavi etmek için plazma transfüzyonu hala tartışmalı bir konu. Bu teknik, fareler üzerinde yapılan deneylerden esinleniyor ve henüz kesin bir bilimsel onay almış değil.

ABD\'li milyarder, genç kalmak için oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor

Son Dakika Dünya ABD'li milyarder, genç kalmak için oğlunun kanını vücuduna enjekte ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement