Adı Yolsuzluğa Karışan Malezya Başbakanı Protesto Edildi - Son Dakika
Dünya

Adı Yolsuzluğa Karışan Malezya Başbakanı Protesto Edildi

Adı Yolsuzluğa Karışan Malezya Başbakanı Protesto Edildi

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da toplanan yaklaşık 30 bin kişi, adı yolsuzluk skandalına karışan Başbakan Necip Rezak’ı protesto ederek istifasını istedi.

29.08.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da toplanan yaklaşık 30 bin kişi, adı yolsuzluk skandalına karışan Başbakan Necip Rezak'ı protesto ederek istifasını istedi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, 2013 yılında yapılan seçimlerden kısa bir süre önce devlete ait hesapların yaklaşık 700 milyon doları kişisel hesaplarına aktarmakla suçlanmıştı. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un 5 farklı bölgesinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş Başbakan Rezak'ı protesto etti. Rezak'ın istifasını talep eden öfkeli kalabalık, Pazartesi günü yapılacak Bağımsızlık Günü kutlamaları için trafiğe kapatılan Bağımsızlık Meydanı'na yürüdü. Başbakanı karşıtı slogan atan grup eylem sırasında vatandaşlara ülkenin Kota Kinabalu ve Kuching kentlerinin yanı sıra Borneo adasının Malezya'ya ait bölgesinde de gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Kuala Lumpur yetkilileri ise, ülkenin demokrasi yansılı grup olan Bersih tarafından organize edilen 2 günlük eylemleri güvenlik güçleri ile yaşanabilecek kargaşa yaşanması ihtimaliyle yasakladı. Demokrasi ve Ekonomi İlişkileri Enstitüsü Başkanı Wan Saiful Jan Wan, protestoların önemli olduğunu kaydederek, "Ancak gerçek değişim açısından değişimin kısa sürede yaşanacağını sanmıyorum" dedi.

Malezya İletişim ve Multimedya Komisyonu sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, hafta sonu yapılması planlanan mitinglere katılım sağlamak, bilgi paylaşımında bulunmak ve eylemcileri cesaretlendirecek paylaşımlarda bulunacak olan internet sitelerinin kapatılacağını açıklamıştı. Malezya Başbakanı Rezak, 2013 yılında yapılan seçimlerden kısa bir süre önce devlete ait 1MDB hesapların yaklaşık 700 milyon doları kişisel hesaplarına aktarmakla suçlanmıştı. Malezya'nın Yolsuzlukla Mücadele Ajansı ise, başbakanın hesabına aktarılan paranın bağış olduğunu doğrulamıştı. Başbakan Rezak'ı eleştiren yardımcısı ve bazı bakanların yanı sıra yolsuzluk soruşturmasını yürüten başsavcı da görevden alınmıştı. - KUALA LUMPUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Adı Yolsuzluğa Karışan Malezya Başbakanı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement