Asil Nadir'e 'Yıkanmadın' Dayağı - Son Dakika
Dünya

Asil Nadir'e 'Yıkanmadın' Dayağı

Asil Nadir\'e \'Yıkanmadın\' Dayağı

İngiltere'de 10 yıl hapse mahkum olan işadamı Asil Nadir cezaevinde saldırıya uğradı.

17.02.2013 16:26  Güncelleme: 16:31

Londra'da yargılandığı Polly Peck davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezaevinde akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen koğus arkadaşının saldırısına uğradığı öne sürüldü.

İngiliz Sun gazetesinde yer alan habere göre, işadamı Nadir'in, bir süredir yıkanmadığı için ter kokan koğus arkadaşına "Neden yıkanmıyorsun" diye çıkıştığı, bunun üzerine akli dengesinin bozuk oldugu iddia edilen mahkumun Nadir'e saldırdığı bilgisi yer aldı. Ailesinin Nadir'in can güvenliğinden endişe duyduğu vurgulanan haberde, işadamının hırsızlık suçundan yattığı ifade edildi.

71 yaşındaki Asil Nadir, Londra'da yargılandığı Polly Peck davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ASİL NADİR KİMDİR?

1941 Lefke doğumlu olan Asil Nadir 1963 yılında Londra'ya taşınması ile yeni bir hayata başladı. Bu dönemde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden ayrıldıktan sonra, babasının gözetiminde iş hayatına atıldı.

Aile kısa bir süre sonra Londra'da bir cash-and-carry konfeksiyon şirketi olan Wear Well'i satın aldı. 70'li yılların başında şirket yılda bir milyon sterlin gelir getirmeye başlamıştı.

1974 Kıbrıs Harekâtı sonrasında Asil Nadir Kuzey Kıbrıs'a dönerek Rumlardan kalan işletmeleri değerlendirdi. O dönemde İngiltere'de zarar eden Polly Peck şirketinin hisselerini satın aldı. Polly Peck 80'li yıllarda Londra Borsası'nın yıldızlarından biri haline geldi.

En büyük çıkışını ise 1984 yılında yaptı. 1985 yılı başlarında ise özel serveti 500 milyon sterlini aşmış, Sunday Times gazetesi tarafından dünyanın en zenginleri arasında 11. sıraya yerleştirilmişti.

1990 yılında Nadir'in paravan şirketleri aracılığı ile Polly Peck hisselerini yapay olarak yükselttiği haberi duyuldu. Suçlama, borsadaki hisselerden kaçışı getirince şirket büyük bir mali krize girdi. İngiltere Ağır Dolandırıcılık Masası, Nadir'i zimmetine para geçirmekle suçlayarak mal ve para varlığının dondurulması için Yüksek Mahkeme'den karar çıkarttı. Bunun sonunda Asil Nadir dolandırıcılık ve borçları nedeniyle tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Asil Nadir'e 'Yıkanmadın' Dayağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement