Bangkok, Şehri Trafikten Kurtaracak Valisini Seçiyor - Son Dakika
Dünya

Bangkok, Şehri Trafikten Kurtaracak Valisini Seçiyor

Bangkok, Şehri Trafikten Kurtaracak Valisini Seçiyor

Tayland'ın başkenti Bangkok sakinleri, vali seçimi için sandık başına gitti.

03.03.2013 14:43

Tayland'ın başkenti Bangkok sakinleri, vali seçimi için sandık başına gitti. En son 2010'da yapılan ve kanlı geçen seçimlerden sonra bugün Bangkoklular yeni valilerinin seçiyorlar. Bangkoklular en çok şehrin trafik ve ulaşım meselelerinden şikayetçiler.

2010'da yapılan seçimlerde çıkan kanlı hadiselerde 90 kişi hayatını kaybetmiş, 1,700 kişi de yaralanmıştı. "Kırmızı Gömlekli" göstericiler olarak bilinen eski Başbakan Thaksin Shinawatra destekçileri seçimler için ülkedeki demokratların lideri ve Başbakan Abhisit Vejjajiva'dan talepte bulunmuşlardı.

Bangkok, 2011 seçimlerinde demokratların Pheu Thai Partisi'ne kaybetmedikleri en büyük kalelerinden birisi olarak biliniyor.

Son 9 senedir Bangkok'u elinde tutan demokratlar, bu seçimlerde tekrar Pheu Thai Partisi ile yarışıyorlar. Demokratlarına adayı Sukhumbhand ve Pheu Thai Partisi adayı Pongsapat Şubat ayının başından beri pek çok açık oturum ve panelde konuşarak propaganda mücadelesi verdiler.

Bangkok için yeni seçilecek olan valinin şehrin en başta gelen trafik meselesi ve diğer meselelerini halletmesi bekleniyor.

İHA mikrofonlarına konuşan Bangkok sakinlerinden demokratların adayı Sukhumbhand'ı destekleyecek olan Galun Langphaiboon, demokrat adayın diğerlerine kıyasla fakirlere daha çok yardım ettiğini, diğer adayların fakirlere aldırış etmediğini dile getirdi. Diğer bir Bangkok sakini Thirajak Bienchon ise, Pheu Thai Partisi adayı Pongsapat'ı destekleyeceğini, çünkü diğerleri gibi aldatıcı olmayıp daha temiz bir aday olduğunu söyledi. Bangkon sakini Jirawan Sanuthong ise daha farklı bir açıklamada bulunarak, herkesin seçildiğinde en iyisini yapacağını iddia ettiğini ve bu yüzden oy vereceği kişiden fazla bir şey beklemediğini kaydetti.

Mevcut Bangkok Valisi Demokrat aday Sukhumbhand, hızlı tren inşa edeceklerini ve rekabete dayalı pazar piyasalarını hareketlendirerek komşu bölgelerle işbirliğini artıracak icraatlar hazırladıklarını ifade etmişti. - BANGKOK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bangkok, Şehri Trafikten Kurtaracak Valisini Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement