Belçika'da Kral 2. Albert Tahtı Oğlu Philippe'e Devretti - Son Dakika
Dünya

Belçika'da Kral 2. Albert Tahtı Oğlu Philippe'e Devretti

Belçika\'da Kral 2. Albert Tahtı Oğlu Philippe\'e Devretti

Belçika'da 20 yıldır tahtta olan 2.Aynı zamanda Belçika'nın Milli Günü olarak kutlanan günde tahta geçen Philippe, yemin ederek ülkenin 7.Kralı oldu.

21.07.2013 16:23

Belçika'da 20 yıldır tahtta olan 2. Albert düzenlenen törenle tahtı oğlu Philippe'e bıraktı

Aynı zamanda Belçika'nın Milli Günü olarak kutlanan günde tahta geçen Philippe, yemin ederek ülkenin 7. Kralı oldu. Kral Philippe yemininde anayasayı korumak için söz verdi. Oldukça renkli geçen törende Philippe yeminini ülkede resmi olarak kullanılan 3 dil olan Fransızca, Almanca ve Flemenkçe de etti. Törende bando ekipleri de yer alırken ayrıca top atışları yapıldı. Binlerce kişi tören sırasında yeni krala sevgi gösterisinde bulunurken Kral Philippe ve eşi balkondan halkı selamladı. Daha önce hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını ifade eden 2. Albert devir töreni sırasında yaptığı açıklamada oğlunun ülkesine hizmet etmek için tüm duygusal ve entelektüel niteliklere sahip olduğunu ifade etti. Eski kral ayrıca kendisine destek olan eşine ve Başbakan Elio Di Rupo'ya da ülkeye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Görevi devralan Kral Philippe ise konuşmasında birliktelik çağrısında bulunarak, "Birlik ve çeşitlilik arasındaki dengeyi bulacağız. Belçika'nın gücü farklılıklara yer vermektir" şeklinde konuştu.

Oxford ve Stanford'da eğitim alan yeni kral Philippe geçmişte aynı zamanda eğitimli hava kuvvetleri pilotluğu yapmıştı. 2010-2011 yıllarında ülkede yaşanan polemiklerde Belçika'da 541 gün boyunca hükümet kurulamamış daha sonra eski Kral 2. Albert'in siyasi liderler arasında arabuluculuk yaparak hükümetin kurulmasına yardımcı olmuştu. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Belçika'da Kral 2. Albert Tahtı Oğlu Philippe'e Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement