Bilim insanları dünyanın sonu için tarih verdi! - Son Dakika
Dünya

Bilim insanları dünyanın sonu için tarih verdi!

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, bir anda gündem oldu. Bilim insanları, güneşin yaklaşık 5 milyar yıl ömrünün kaldığını belirterek, güneşin yok olması durumunda Dünya'nın ve insanlığın da sonunun geleceğinin altını çizdi. Araştırmacılar ayrıca, Güneş'in sonunun geldiği zaman, ısı vermeyen kırmızı bir top halini alacağını da belirtti.

20.01.2022 20:09  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, dünya genelinde büyük yankı uyandırıyor. BGR Araştırma Enstitüsü'ne bağlı bilim insanları, Dünya'nın sonu için ne kadar zaman kaldığını hesaplamak adına Güneş'in yaşını incelemeye aldı.

GÜNEŞ HENÜZ ÇOK GENÇ

Ancak bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonucunda yüreklere su serpen bilgiler elde edildi. Araştırmacılar, Güneş'in henüz çok genç olduğunu tespit ederek, yaklaşık 5 milyar yıllık bir ömrü daha olduğunu belirledi.

SONU GELDİĞİNDE ISI VERMEYECEK

Bilim insanları, Güneş'in sonuyla ilgili daha önce yapılan araştırmaları destekleyen sonuçlar da elde etti. Buna göre Güneş, sonu geldiğinde artık Dünya'ya ısı vermemeye başlayacak. Güneş, kırmızı bir gezegen olarak varlığını sürdürecek.

GÜNEŞ YOK OLURSA NE OLUR?

Dünyamız ışık ve ısı kaynağından yoksun hale düştüğü için yavaş yavaş soğumaya başlayacak. Fakat bu öyle çok ani biçimde olmayacak. Sıcaklığın sürekli düştüğünü gün gün yavaşça hissedeceğiz. Bununla beraber, yaşayabilmek için Güneş ışığına bağımlı olan bitkiler fotosentez yapamayacak hale gelecekler.

TÜM BİTKİLER YOK OLACAK

Yaklaşık 1 hafta 10 gün içinde yeryüzündeki tüm yeşil bitkiler ölüp yok olacak. Mantarlar ise fotosenteze ihtiyaç duymadıkları ve yeryüzü henüz donmadığı için bir süre daha hayatlarına devam edecekler.

1 AY İÇİNDE ÖLECEĞİZ

Tabii bizler de acil tedbirler alacağız. Güneş'in yok olduğunu gören yetkililer çok hızlı biçimde sıcak jeotermal suların bolca bulunduğu İzlanda gibi yerlere korunaklı şehirler inşa etmeye başlayacaklar. Kendi elektriğini üretebilen ve ısısını sağlayabilen bu jeotermal kentler geçici ancak uzun yıllar insanların yaşaması için yeterli olacak. Fakat insanlığın büyük kısmı, yer ve kaynak sıkıntısı nedeniyle bu yapılarda yaşama şansı bulamayacak. Çoğumuz, elimizde olanlar tükendikten sonra soğuktan, susuzluktan ve açlıktan birkaç ay içinde öleceğiz.

Bilim insanları dünyanın sonu için tarih verdi!

Son Dakika Dünya Bilim insanları dünyanın sonu için tarih verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Osman Berk: Yine insanları bir yere gudumlestirmeye çalışan bir haber..kaos için birebir...ben özgür irademle inanmıyorum..tek inandığım şey Allah bilir...bu haberlerle dunayada kaos oluşturup insanları bir noktaya götürmeye çalışıyorlar...geç bu islerj.. 2 0 Yanıtla
  • Tuğrul Coşar: 5 milyar yıl değilde şu iş 5 yıl içinde falan olsaydı da kurtulsaydik doğalgaz elwktirik yakıt gıda kiraya yetemiyiruz zaten soğukta ac oturuyoruz parqsi olan bir kesim iyi durumda sadece ama.bu olay gerçekleşirse herkes eşit olur eşit adaletli bir şekilde hep beraber yok olur ölürüz işte ne güzel olur 0 0 Yanıtla
  • T.c. Arda Pekel: Tamamen farazi.. alti doldurulamayan teori sadece.. 5 milyar yıl sonra Güneş biticekmis.. 1 dk sonramiz belli degilken bu sadece varsayım olur.. bunun haber degeri bile tartışılır.. bende benzer bi teori yapayım.. 5 ay sonra zamlar geri cekilicek.. dolar daha da dusucek ve alim gücümüz çok articak???? 0 0 Yanıtla
  • Emrah Yalçın: 5 milyar yıl yasamayacagim için sorun yok 100 yıl sonra yok olsun isterse 0 0 Yanıtla
  • Cloud Beyn: Net tarih verilseydi stok yapardık en azından 3 4 aylik 0 0 Yanıtla
  • Mustafa Cingöz: 150 YIL ÖMRÜMÜZ YOK 5 MİLYAR YIL SONRASINDAN BAHSEDİYON BİZENE 0 0 Yanıtla
  • ismail şama: Yüreklere su serpilmiş..sanki insanoğlu yüzyıllarca yaşayan bir varlık.. 0 0 Yanıtla
  • Faruk kırıcı: 5 milyar yıl içinde insan dünyada var olabilecek mi hâlâ onu hesaplasalar yazının uygunluk testinden geçmesi an meselesi olurdu doğal felaketler in bu hızla artması ve Uzay dan gelebilecek göktaşı benzeri tehditlerle birlikte çeşitli Yok oluş senaryoları insanın kıyameti görmesi içn fazlasıyla yetiyor ama eğer bu zaman zarfında bir yol bulup dış uzayda yaşamını sürdürebilecek konumlar edinebilse gezegen olması şart değil yapay gezegen olabilir o zaman sürdürülebilir yaşantıya sahip olur 0 0 Yanıtla

Advertisement