Bücür' İçin Flaş Karar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bücür' İçin Flaş Karar

Bücür\' İçin Flaş Karar
09.05.2016 22:11

ABD'ye büyük miktarlarda uyuşturucu sokan Sinaloa kartelinin lideri olan olarak bilinen Guzman'la ilgili mahkeme kararı açıklandı.

ABD'ye büyük miktarlarda uyuşturucu sokan Sinaloa kartelinin lideri olan olarak bilinen Guzman'la ilgili mahkeme kararı açıklandı.

Meksika Federal Mahkemesi, kararı veren yargıcın ismini belirtmeden yaptığı açıklamada, "Guzman'ın ABD'ye iade edilebileceğine" karar verildiğini bildirdi. Kararın yerine getirilebilmesi için Dışişleri Bakanlığının 20 gün içinde mahkemenin iade kararını onaylaması gerekiyor.

Yüksek korunaklı hapishaneden iki kez kaçan Guzman, 8 Ocak 2016'da yakalanıp yeniden yüksek korunaklı hapishaneye konulurken, geçen cumartesi günü ABD sınırına yakın bir hapishaneye transfer edildi.

Guzman'ın ABD'ye gönderilmesiyle ilgili kesin bir tarih belirtilmemekle beraber, güvenlik gerekçesiyle iadenin aylar süreceği ve New York'taki Brooklyn Federal Mahkemesi'nde yargılanabileceği belirtildi.

Forbes dergisi Guzman'ı bir milyar dolara yakın mal varlığıyla dünyanın en zenginleri listesinde göstermişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Bücür' İçin Flaş Karar - Son Dakika


Advertisement