Cani Duruşmadayken O Kendini Yaktı - Son Dakika
Dünya

Cani Duruşmadayken O Kendini Yaktı

Cani Duruşmadayken O Kendini Yaktı

Norveçli cani Breivik'in yargılanmasında protestolar birbirini izliyor. Bugün de bir kişi, kendini yaktı.

15.05.2012 17:45  Güncelleme: 08:54

77 sivil genci katleden Noveçli cani Anders Behring Breivik'in duruşmalarında protestolar eksik olmuyor. Daha önce bir protestocu, Breivik'e ayakkabı fırlatırken son duruşmada da bir kişi, mahkemenin önünde kendini ateşe verdi.

Göstericinin neden böyle bir eyleme giriştiği henüz bilinmiyor. Mahkeme salonuna girmeye çalışırken engellenen ve daha sonra kendini yakan eylemcinin ağır yaralandığı belirtiliyor.

Breivik'in Norveç'in başkenti Oslo'da yargılandığı davada son olarak ölenlerin yakınlarından biri, Breivik'e ayakkabı fırlatmıştı. Ayakkabı fırlatan kişi, Breivik'e "Sen bir katilsin, cehenneme git" diye bağırmıştı.

İFADELERİ TEPKİSİZ DİNLİYOR

Duruşmaya, katliamdan sağ kurtulanların ifadelerinin dinlenmesiyle devam ediliyor. Genellikle koyu renk takım elbiseyle duruşmalara katılan Breivik ise kurban yakınlarının verdiği ifadeleri tepki vermeden dinliyor.

Breivik, geçen ay daha fazla insan öldürmediği için üzgün olduğunu söylemiş ve pişmanlık belirtisi göstermemişti. Mahkeme, Breivik'in akli dengesinin yerinde olup olmadığına karar vermek zorunda.

Geçtiğimiz temmuz ayında düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi öldüren Breivik'in yargılanmasına 16 Nisan'da başlanmıştı. Breivik, suçlu bulunması halinde 21 yıl hapis cezasına çarptırılıcak.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Dünya Cani Duruşmadayken O Kendini Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement