Darbe Girişimi Nedeniyle Kilisede Günah Çıkardı - Son Dakika
Dünya

Darbe Girişimi Nedeniyle Kilisede Günah Çıkardı

Darbe Girişimi Nedeniyle Kilisede Günah Çıkardı

Kanseri yenmeye çalışan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, yeni yıla memleketi Sabaneta'da girdi.

03.01.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanseri yenmeye çalışan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, yeni yıla memleketi Sabaneta'da girdi. Burada bir kiliseyi ziyaret eden Chavez, papazlara, 1992 yılından yaptığı ve başarısız olduğu darbe girişimi nedeniyle 'günah çıkardı'.

Kanser hastalığı nedeniyle kemoterapi tedavisi gören Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, yılbaşı tatilini memleketi Sabaneta'da geçirdi. Chavez, kilise ziyareti yaparak geçirdiği Pazartesi günü ilginç bir olaya da imza attı. Venezüella Devlet Başkanı Chavez, 20 yıl önce yaptığı ancak başarısız olarak hapse düştüğü darbe girişimi nedeniyle günah çıkardı. Kilisede bulunan papazlarla sohbet eden Chavez, Tanrı'dan bu darbe girişimi nedeniyle af dilediğini söyledi. Chavez'in papazlar karşısında afdilerkenki hali ise ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

1992'DEKİ BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ

Şu an, Venezüella Devlet Başkanı olan Hugo Chavez, 4 Şubat 1992'de 38 yaşında ve orduda yarbay rütbesindeyken "Devrimci Bolivar Hareketi" adıyla Devlet Başkanı Carlos Andres Perez'e karşı darbe girişiminde bulunmuştu. Ancak Chavez ve arkadaşlarının askeri darbe girişimi, 18 kişinin öldüğü olayların ardından bastırıldı. İktidar için yola çıkan Chavez ve arkadaşları hapse atıldılar. Yaklaşık 2 yıl hapis yatan Chavez, 1994 yılında dönemin Devlet Başkanı Rafael Caldera tarafından affedildi.

Chavez daha sonra siyasete soyunarak, "Beşinci Cumhuriyet Hareketi" adlı girişimiyle 1998 seçimlerinde iktidar olmuştu. O tarihten beri iktidarını her geçen gün sağlamlaştıran Chavez, dünyanın dördüncü büyük petrol ihracatçısı konumundaki Latin Amerika ülkesi Venezüella'yı ABD karşıtı politikasıyla dünyanın en çok konuşulan ülkelerinden biri haline getirmişti.

(BB-ERS-ERS-Y)03.01.2012 13: 04: 53 TSINNNN - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Darbe Girişimi Nedeniyle Kilisede Günah Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement