Francis Bacon'ın Boyalı Eldivenleri Satışa Sunulacak - Son Dakika
Dünya

Francis Bacon'ın Boyalı Eldivenleri Satışa Sunulacak

Francis Bacon\'ın Boyalı Eldivenleri Satışa Sunulacak

Ünlü düşünürün 'Lucian Frued'un Üç Dersi'ni yaparken kullandığı eldivenlerin satış öncesi fiyatı 20-30 bin lira olarak belirlendi.

07.06.2016 16:11  Güncelleme: 16:18

Francis Bacon'ın resim yaparken kullandığı eldivenler mezata çıkıyor. Chiswick Müzayede, yarın eldivenleri satışa sunacak.

SATIŞ ÖNCESİ FİYATI 20-30 BİN LİRA ARASINDA

Chiswick'in internet sitesindeki bilgilere göre, Bacon eldivenleri 1969 tarihli, Lucain Freud'un üç portresinden oluşan meşhur 'Lucian Frued'un Üç Dersi'ni yaparken kullandı. Bu tablo, 2013 yılında 89 milyon pounda (yaklaşık 373 milyon lira) satılmıştı.

Bacon eldivenleri, Kraliyet Sanat Okulu'ndaki (Royal College of Art-RCA) stüdyosunda çalışırken kullandı ve buradan ayrılırken eserlerinden birini stüdyodaki altı ayının kira bedeli olarak RCA'ya hediye etti.

Boya lekeli eldivenlerin satış öncesi fiyatı beş ile yedi bin pound (20-30 bin lira) arası olarak belirlendi. Sol el için yapılmış eldivenlerde, yağlı boya lekeleri, fırça silme ve renk karıştırma denemelerinin izleri mevcut.

ÇERÇEVEDEKİ NOT ELDİVENİN KAYNAĞINI AÇIKLADI

artdaily.com'un haberine göre; eldivenlerin sergilendiği çerçevede yer alan elle yazılmış bir not, eldivenin kaynağını açıklıyor: Eldivenler Bacon'a ressam ve öğretmen Bateson Mason tarafından hediye edildi ve Bacon RCA stüdyosunu terk ettikten sonra yine Mason tarafından geriye kalan döküntüde bulundu ve saklandı. Notta şöyle yazıyor:

Çarşamba,

John,

Yadigar! Bunlar gerçekten de Francis Bacon'ın resim eldivenleri! Bu sabah bizim mekânımızda çalışmayı bıraktı ve çöplüğün arasında bunu buldum! Kesin senin ilgini çeker diye düşündüm.

Sevgiler,

Bateson

Son Dakika Dünya Francis Bacon'ın Boyalı Eldivenleri Satışa Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement