Fransa'da Başvuruya Destek Arttı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa'da Başvuruya Destek Arttı

31.01.2012 15:17

Fransa'da 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için bugün Anayasa Konseyi'ne başvuran senatörlerin sayısının 77'ye çıktığı öğrenildi.

Fransa'da 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için bugün Anayasa Konseyi'ne başvuran senatörlerin sayısının 77'ye çıktığı öğrenildi.

Fransız senatörlerin dışında, Meclisten 65 milletvekili ayrı bir girişim olarak bugün yasaya itiraz için Anayasa Konseyi'ne gitti.

Anayasa Konseyi'nin bir ay içinde karar vermesi bekleniyor.

Gerekli imza sayısına ulaşan senatör ve milletvekilleri, Fransız Anayasasının 33. maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle yasanın iptalini istiyor.

Fransa Meclisi ve Senatosu, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan tasarıyı geçen hafta yasalaştırmıştı. Yasanın anayasaya aykırılık başvurusu için 60 senatör veya 60 milletvekilinin imzası gerekiyordu. Ayrıca meclis ve senato başkanlarının yanı sıra cumhurbaşkanının da tek başına başvurması yeterli olabiliyor. - PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fransa'da Başvuruya Destek Arttı - Son Dakika


Advertisement