Fransa'da Hollande ile Yeni Dönem - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Hollande ile Yeni Dönem

Fransa\'da Hollande ile Yeni Dönem

Fransız basını, François Hollande'ın, cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde bitirmesini "normal" sonuç olarak değerlendirdi.

07.05.2012 10:43  Güncelleme: 11:17

Fransız basını, François Hollande'ın, dünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu önde bitirmesini "normal" sonuç olarak değerlendirirken, "işsizlik ve ekonomik büyümenin Sosyalist siyasetçinin önündeki en büyük sorunlar olduğu" görüşünde birleşti.

Sol eğilimli Liberation gazetesi baş makalesinde, seçmenlerin yeni bir umut kaynağı olduğu için Hollande'a oy verdiği tespitinde bulunurken, "artık geriye değil, ileriye bakalım" ifadesini kullandı.

Sağ eğilimli Le Figaro gazetesi baş makalesinde, gelecek ay genel seçimlerin düzenleneceğini hatırlatarak, "sağ seçmenin bu kez seferber olup, mecliste çoğunluğu sağlayarak, "cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hatayı düzeltme şansına sahip olduğu" temennisinde bulundu.

Siyasi gazetelerin tamamı, Fransız seçmenin dışında Avrupa başkentlerinin Hollande'ın seçim kampanyası sırasında söz verdiği gibi bütçe disiplinin güçlendirilmesini öngören hükümetler arası sözleşmeyi tartışmaya açıp açmayacağını merakla beklediğini okuyucularına duyurdu.

Hollande, dün seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, ekonomik krizi çözmek için tek çare olarak gösterilen kemer sıkma politikalarına bir kez daha karşı çıkarak, "Tasarruf bizim kaçınılmaz yazgımız değil" demişti.

- PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fransa'da Hollande ile Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement