Fransa dünden beri peş peşe gelen saldırılarla büyük şok yaşıyor. Dün mizah dergisine yapılan kanlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün de polise yapılan saldırıda 1 polis hayatını kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı. Ayrıca, camiye yakın bir kebapçı dükkanında da patlama meydana geldi.
İDAM CEZASI İÇİN REFERANDUM İSTEMİ
Tüm bu gelişmelerin ardından "idam cezası geri gelsin" sesleri duyulmaya başlandı. 2017 senesinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen ırkçı parti Front National lideri Marinne Le Pen, Fransa'da idam cezasının tekrar uygulanması için referandum yapılmasını istedi.
"İDAM CEZASI ZARURET"
Marinne Le Pen, "Fransa topraklarına sızan radikal dinciliğin önlenmesi ve çok utanç verici suçların önüne geçilmesi için" idam cezasının bir zaruret olduğunu söyledi.
Son Dakika › Dünya › Fransız'da Kanlı Saldırı Sonrası 'İdam Cezası' Sesleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (17)