Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Ağrotur Üssü'nde, bir grup Rum göstericiyle İngiliz Üslerinde görevli polis arasında dün gece yaşanan olaylar sonucu, 3 polis ile bir gazetecinin yaralandığı bildirildi.

03.01.2012 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Ağrotur Üssü'nde, bir grup Rum göstericiyle İngiliz Üslerinde görevli polis arasında dün gece yaşanan olaylar sonucu, 3 polis ile bir gazetecinin yaralandığı, 2 göstericinin de tutuklandığı bildirildi.

Akşam üzeri Limasol'daki Tsirion Stadı'nda başlayan ve Rum kesiminde yeni kurulan 'Ulusal Anti-Sömürge Platformu' konvoyunun, protesto gösterisi için bu noktadan Üsse doğru yürüyüşe geçti. Platformun amacının yasadışı diye nitelenen Üslerin adadaki varlığını protesto etmek olduğunu yazan Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayın yapan gazeteler, protesto gösterisinin barışçı bir şekilde başlamasına rağmen yol üzerinde küçük olaylar çıktığını, bunların da daha sonra ciddi olaylara dönüştüğünü belirtti.

Olaylarda, 80 kadar göstericinin İngiliz Üssü polislerine taş, sopa ve önlerinde ne bulurlarsa fırlattıklarını kaydeden Rum gazeteleri, devamla, yeni kurulan örgütün internet sitesinde yer alan açıklamaya yer verdi. Buna göre, protesto gösterisinin İngiltere Dışişleri Bakanının; Kıbrıs'taki İngiliz Üsleri konusunda kısa zaman önce yaptığı açıklamalara yanıt niteliğinde olduğunu, platformun, bakanın açıklamalarını "kışkırtıcı" olarak nitelediğini ekledi.

Haberi "Ağrotur Üssünde Ciddi Olaylar" başlığıyla yayımlayan Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayın yapan Simerini ise, Üslerin durumuyla ilgili olarak gerçekleştirilen barışçıl prostesto gösterisinin; savaşa dönüştüğünü yazdı. Göstericilerin konvoyunda yaklaşık 150 kişi bulunduğunu yazan gazete, polis eşliğinde Üsse giden göstericilerin Üssün girişinde Üs polisleri tarafından teslim alındıklarını ve gösteriyi yapacakları yere doğru yola çıktıklarını belirtti. Göstericilerin araçlarını park ettiklerini ve protesto alanına gitmek amacıyla Üs topraklarında yürümeye başladıklarını belirten gazete, Üs polislerinin göstericilere daha fazla ilerleyemeyecekleri uyarısında bulunmasının ve göstericilerin de bunu kabul etmemesinin akabinde; olayların başladığını kaydetti. Polislerin göstericilerin üzerine yürümesine karşılık, göstericilerin de buna maytapla karşılık verdiğini yazan gazete, bunun akabinde Üs polisine ait eğitimli köpeklerin de olaya dahil olduklarını belirtti. Üs polisinin cop, göstericilerin de bayrak direkleri ve sopalar kullandıklarını kaydeden gazete, olayların yatışması için yaklaşık bir buçuk saatlik bir zamana ihtiyaç duyulduğunu ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Bir Grup, İngiliz Üssünde Polisle Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement