Güney Kıbrıs'ta İcra Skandalı - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs'ta İcra Skandalı

Güney Kıbrıs\'ta İcra Skandalı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ödenmeyen istimlak bedelleri nedeniyle Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis'i taşıyan makam aracı, Maliye Bakanlığı önünde durdurularak haczedilmeye çalışıldı.

22.02.2013 18:02

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ödenmeyen istimlak bedelleri nedeniyle Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis'i taşıyan makam aracı, Maliye Bakanlığı önünde durdurularak haczedilmeye çalışıldı. Bakan Silikiotis'in araçtan inmeye zorlanması Rum medyasında büyük yankı uyandırdı.

Rum Kesimi'nin yüksek tirajlı gazetelerinden olan Fileleftheros, manşetten verdiği haberde "Devlet Tefe Konuldu. Bir İstimlak ve Eli Çabuk Bir İcra Memuru Bütün Kıbrıs'ı Aşağıladı" derken, haberde ayrıca "Dün Maliye Bakanlığı önünde cereyan eden benzeri görülmemiş olay ödenmemiş istimlaklerin rehini olduğu görünen devleti ve kurumlarını rezil ediyor" ifadesi kullanıldı. Gazetenin haberine göre haciz memurları, dün Silikiotis'i taşıyan makam aracını durdurup Bakan'ı araçtan inmeye zorladı ve "Strovolo'daki 5 milyon euroluk arazi istimlakiyle ilgili eski bir mahkeme kararının icrası için makam aracını haczettiği söylendi.

Olayın Hristofyas hükümeti ile muhalefet arasında yeni bir çatışmayı alevlendirdiğini kaydeden gazete, Rum Sözcü Stefanos Stefanu'nun "Bu olay, Anastasiadis'in seçimlerle ilgili maksatlarına hizmet etmek üzere kurmayları tarafından kurgulanmış bir sahnedir.

Basının da önceden haberdar edilerek olay yerinde bulunması sağlandı" sözlerine yer verirken, Anastasiadis'in kurmayları ise, "Gerçekte Kıbrıs devletini rezil edenler politikalarıyla bu olaylara haczedenlerdir" cevabını verdi.

Diğer gazeteler ise Fileleftheros'dan farklı olarak, haberi aracın "haczedilmeye çalışıldığı" şeklinde aktardı. Rum Başsavcı Petros Kliridis da durumdan rahatsız olarak, davanın sonuçlanmasının neden beklenmediğini, haciz memurlarını gönderenlerin haciz işlemine neden mahkemenin araçlarından başlamadıklarını sordu.

Haciz işleminin daha önceden mahkeme kararı ve istişareler bulunan Strovolo'daki özel mülkün istimlakiyle ilgili olduğunu belirten gazete, haciz memurlarının Maliye Bakanlığı müdürü ile mesele hakkında görüştüğünü, dün de Silikiotis'in makam aracının tesadüfen önlerinden geçtiği sırada durdurulup, bakanın indirildiğini kaydetti.

Güney Kıbrıs'taki gazetelerden Alithia ise, haberi "Seçimlere 48 Saat Kala Bunları da Gördük. Büyük Utanç" şeklinde verdi. Rum Yönetimi'nin açık artırmadan kurtulamayacağını belirten gazete, daha önce Baf-Poli yol inşaatı için istimlak edilmelerine karşın tazminatları ödenmeyen malların sahipleri tarafından mahkeme kararıyla haczedilen Baf'taki devlet birimlerine ait araçların 28 Şubat'ta açık artırmada satılacağını yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs'ta İcra Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement