Iğdır'da Hz. Hüseyin'in şehit edilen bebeği Ali Asgar için matem programı düzenlendi - Son Dakika
Dünya

Iğdır'da Hz. Hüseyin'in şehit edilen bebeği Ali Asgar için matem programı düzenlendi

Iğdır\'da Hz. Hüseyin\'in şehit edilen bebeği Ali Asgar için matem programı düzenlendi

Iğdır'da Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen 6 aylık bebeği Ali Asgar için matem programı düzenlendi. Programda dualar edildi ve Ali Asgar'ın anısına Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

21.07.2023 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen 6 aylık bebeği Ali Asgar için matem programı düzenlendi, dualar edildi.

Dünya genelinde Muharrem ayının ilk cuma günü eş zamanlı olarak Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen 6 aylık yavrusu Hz. Ali Asgar'ı anma etkinlikleri düzenleniyor. Düzenlenen etkinliklerden biri de Iğdır'da yapıldı. Bağlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Ehlibeyt Alimi Ali Rıza Bozan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, Ali Asgar Günü anma programının dünyanın her yerinde yapıldığını belirterek, "Aziz müminler değerli Ehlibeyt aşıkları bugün muharrem ayının ilk cuması olması hasebiyle bugün Dünya Müslümanları arasında Kerbela'nın o küçük kahramanı kendisi küçük ama verdiği mesaj büyük olan o kahramanı Ali Asgar'ı anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Iğdır'da Hz. Hüseyin'in şehit edilen bebeği Ali Asgar için matem programı düzenlendi - Son Dakika


Advertisement