İngiltere'de İlk Şehir İçi Teleferik Hizmete Açıldı - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de İlk Şehir İçi Teleferik Hizmete Açıldı

İngiltere\'de İlk Şehir İçi Teleferik Hizmete Açıldı

İngiltere'nin ilk şehir içi teleferiği Thames Nehri üzerinde açıldı.

28.06.2012 19:14

İngiltere'nin ilk şehir içi teleferiği Thames Nehri üzerinde açıldı.

Olimpiyat köyü yakınlarında Kuzey Greenwich'de yer alan elektrikli araçlar vasıtasıyla nehri karşıdan karşıya ilk defa havadan geçmek mümkün olacak. Londra Ulaştırma Müdürlüğü, Londra Belediyesi'nin katkıları ve Emirates Havayolları sponsorluğunda açılan teleferiğin Olimpiyat nedeniyle milyonlarca turisti ağırlaması bekleniyor.

1.1 Kilometre uzunluğunda ve 34 kabinden oluşan sistem ile nehrin Greenwich yakasından Royal Docks'a 5 dakika süren bir seyahat ile ulaşılabilecek. Nehirden 90 metre yükseklikte yer alan sistem, Londra'yı kuşbakışı görme imkanı sağlarken engelliler 10 kişinin oturabildiği kabinlere tekerlekli sandalye ile ulaşabilecek. 34 kabin teleferik ile bir saat içerisinde karşı yakaya 2 bin 500 kişinin taşınması mümkün kılındı. Toplamda 60 milyon İngiliz Sterlinine inşa edilen sistemin, 36 milyon pounduna sponsor olan Emirates Havayolları, önümüzdeki 10 boyunca ulaşım sisteminin işletme ve isim haklarını elinde tutuyor.

Londra Ulaştırma Müdürlüğü Yetkilisi Danny Price, "Bugün burada Emirates Havayolları'nın katkılarıyla servise sunulan teleferiklerin açılışını gerçekleştirmek için bulunuyoruz. Bu projenin planlandığı zamanda ve bütçeyle yerine geldiğini duyurabildiğimiz için çok mutluyuz. Bu proje ile binlerce yolcu karşı yakaya Londra manzarasını izleyerek ulaşabilecek. Bu proje gerçekten önemli; yolcuları bir yakadan diğerine ihtiyaç duyulan en önemli noktalardan birinden geçiriyor" açıklamasında bulunuyor.

Açılın gerçekleştiği Greenwich yakasında Ulaştırma Müdürlüğünü protesto etmek için toplanan kalabalık, otobüs şoförlerinin maaşlarını protesto etmek için bir gösteri düzenledi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı protesto, Olimpiyatlar nedeniyle binlerce kişiyi taşıyacak ulaşım araçlarından tren ve metro kullanıcılarına yapılan maaş artırımının otobüs şoförlerine yapılmamasını protesto etti. Göstericiler sloganlar atarak taleplerinin gerçekleştirilmemesi halinde greve gideceklerini duyurdu.

8 milyon kişinin yaşadığı Londra şehrinin Olimpiyatlar nedeniyle 8,8 milyon bilet sahibini ağırlamasının ulaşım sistemlerine katacağı ağırlık ve maddi kazancı göz önünde bulundurmalarını talep eden protestocular "Unite Derneği olarak otobüs şoförlerinin haklarını duyurmak için buradayız. Olimpiyatlar ulaşım sistemine büyük bir ağırlık katacak ve bizler bunun dikkate alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İngiltere'de İlk Şehir İçi Teleferik Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement