İspanya'daki Seçim Sandığından Koalisyon Çıkabilir - Son Dakika
Dünya

İspanya'daki Seçim Sandığından Koalisyon Çıkabilir

İspanya\'daki Seçim Sandığından Koalisyon Çıkabilir

İspanya'da genel seçim hazırlıkları son hızıyla devam ederken ülkede bugüne kadar fiilen geçerli olan iki partili sistemin sonuna gelindiği belirtiliyor.

25.02.2015 01:25

İspanya'da genel seçim hazırlıkları son hızıyla devam ederken ülkede bugüne kadar fiilen geçerli olan iki partili sistemin sonuna gelindiği belirtiliyor.

Ekonomik krizin etkisiyle, seçmen tercihlerinin bir kaç ay önce yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, önemli ölçüde değişeceği öngörülüyor. Bu değişimin Mayısta yapılacak belediye ve özerk parlamento ve Kasım'da yenilenecek genel seçimlere yansıyacağı yönünde.

Ekonomik krizden sorumlu tutulan Ana muhalefetteki Sosyalist Parti (PSOE) ve ağır kemer sıkma politikaları izleyen PP de değişimin faturasını ödeyecek siyasi partilerin başında geliyor.

İspanya halkı 2014'teki yüzde 1,4'lük büyüme ile ekonomik toparlanma ve 2015'te yüzde 2'lik büyüme tahminlerine rağmen ülkelerinde ekonomik anlamda iyileşme olmadığı kanaatinde. Bunun en büyük nedenlerinden biriyse hızla artan ve yüzde 24'e tırmanan işsizlik oranı.

Sağ hükümet tarafından dayatılan sert bütçe kesintileri halka olumsuz yansırken ailelere verilen çocuk yardımları da minimum

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 25 Şubat 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İspanya'daki Seçim Sandığından Koalisyon Çıkabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement