Kraliçe'nin Oğlu Çığ Altında Kaldı - Son Dakika
Dünya

Kraliçe'nin Oğlu Çığ Altında Kaldı

Kraliçe\'nin Oğlu Çığ Altında Kaldı

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ikinci oğlu Prens Johan Friso, çığ altında kalması sonucu ağır şekilde yaralandı.

18.02.2012 00:30  Güncelleme: 09:19

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ikinci oğlu Prens Johan Friso'ün üzerine, tatil için gittiği kayak merkezinde çığ düştü. Ölümden dönen Friso'nun ağır yaralandığı bildirildi.

Avusturya'nın en gözde kayak merkezlerinden biri olan Lech Kayak Merkezi'nde bulunan Hollanda Prensi Johan Friso'nun (43), yerel saatle 15.30 sıralarında çığ düşmesi sonucu ağır yaralandığı ve kayak merkezine gelen ambulans helikopterle Innsbruck Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Yaklaşık 15 dakika boyunca karlar altında kalan ve yardım görevlileri tarafından dışarıya çıkarılan Hollanda Prensi Johan Friso'nun hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Avusturya Alpleri'nde bu kış yoğun kar yağışı görülmüştü. Bölgede birkaç çığ vakası da yaşanmıştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Voralberg'in merkezle bağlantısı kesilmiş, prensin çığ altında kaldığı bölge için çığ uyarısı yapılmıştı.

Prens Johan Friso'nun aile fertlerinin ise, akşam saatlerinde kraliyet ailesine ait bir uçakla Avusturya'ya gittiği öğrenildi.

Prens Friso, 2004'te insan hakları eylemcisi Mabel Wisse Smit'le evlendikten sonra tahttaki hakkından feragat etmişti. Hükümet Smit'in ölen bir gangsterle ilişkisi konusunda yanıltıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle evliliğe onay vermemişti.

Hollanda yasaları uyarınca tahta çıkmak isteyen kraliyet ailesi üyeleri evlenebilmek için parlamentodan izin almak zorunda.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kraliçe'nin Oğlu Çığ Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement