Leo Varadkar, İrlanda'nın İlk Eşcinsel Başbakanı Oldu - Son Dakika
Dünya

Leo Varadkar, İrlanda'nın İlk Eşcinsel Başbakanı Oldu

Leo Varadkar, İrlanda\'nın İlk Eşcinsel Başbakanı Oldu

İrlanda Başbakanı Enda Kenny'nin istifasının ardından başbakanlığa Leo Varadkar seçildi. Varadkar, 1993'e kadar eşcinselliğin suç olduğu İrlanda'nın ilk eşcinsel başbakanı oldu.

03.06.2017 04:40  Güncelleme: 10:13

İrlanda'da, eski başbakanın istifa etmesiyle iktidardaki Fine Gael Partisi, başkanlığa Leo Varadkar'ın getirildiğini duyurdu. Leo Varadkar, koalisyon hükümetinin en büyük partisi merkez sağ Fine Gael'in liderliğinin yanı sıra, İrlanda'nın da ilk eşcinsel başbakanı olacak.

OYLARIN YÜZDE 60'INI ALDI

İrlanda, tarihinin en genç ve ilk eşcinsel başbakanını seçti. İktidardaki Fine Gael Partisi'nde yapılan seçimlerde Leo Varadkar oyların yüzde 60'ını kazanarak başbakan oldu. Simon Coveney'ye karşı mücadele eden Varadkar 10 gün sonra yeni görevine başlayacak.

''SORUNLARLA MÜCADELE ETMEYE HAZIRIM''

Oylamanın ardından ilk konuşmasını yapan Varadkar, "Dostlarım, bugün Fine Gael Partisi'nin lideri seçilmekten dolayı onur duyuyorum. Bu görevin sorumluluklarının bilincindeyim. Aynı zamanda önümüzdeki zorlu hedeflerin de farkındayım. Partim kadar ben de bu sorunlarla mücadele etmeye hazırım." dedi.

ÜLKEDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Ülke tarihinin en genç başbakanı olacak Varadkar 38 yaşında. Merkez sağcı Fine Gael Partisi'nin lideri metis ve eşcinsel olmasıyla da ülkede yeni bir dönemin başladığını işaret ediyor.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Leo Varadkar, İrlanda'nın İlk Eşcinsel Başbakanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement