Meksika'da Bar Baskını: En Az 9 Ölü - Son Dakika
Dünya

Meksika'da Bar Baskını: En Az 9 Ölü

Meksika\'da Bar Baskını: En Az 9 Ölü

Meksika'nın kuzeyindeki 2 bara saldıran ağır silahlı saldırganlar en az 9 kişiyi öldürdü.

07.01.2013 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın kuzeyindeki 2 bara saldıran ağır silahlı saldırganlar en az 9 kişiyi öldürdü. Meksika Güvenlik Güçleri, saldırının ülkedeki uyuşturucu trafiğini kontrol etmek isteyen gruplar arasındaki hesaplaşmadan kaynaklandığını düşünüyor.

Coahuila şehrinde meydana gelen bar saldırıları Toreon şehrinde bir başka saldırıyla hemen hemen aynı saatlerde meydana geldi. Meksika Güvenlik Güçleri, saldırının ülkedeki uyuşturucu trafiğini kontrol altına almak isteyen çeteler arasındaki hesaplaşmadan kaynaklandığını düşünüyor. Fakat şu ana kadar herhangi bir tutuklama yapılmadı.

Geçtiğimiz günlerde Toreon kentindeki 3 bar da benzer saldırıların hedefi olmuştu. Son saldırılarda hayatını kaybedenlerin çoğunun Tornado adlı gece kulübünde eğlenmekte olan insanlardan oluştuğu bildirildi. Saldırı anında barda olan insanlar, gecenin ilerleyen saatlerinde bara giren ağır silahlı kişinin aniden etrafa rastgele ateş açtığını belirtti. Bu saldırıdan sadece dakikalar önce de şehrin bir diğer bölgesindeki Futuro adlı bara düzenlenen silahlı saldırıda ise 2 kişi hayatını kaybetti. Gece kulüplerine düzenlenen silahlı saldırı haberinin kısa sürede yayılmasının ardından şehirdeki diğer bar ve restoranlar gece için kapılarını kapattı.

Geçen ay görkemli bir törenle cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, yaptığı konuşmalarda hükümetinin öncelikli hedefinin Meksika'daki şiddeti azaltmak olduğunu vurguluyordu. Nieto'nun selefi Felipe Calderon ise 2006 yılının Kasım ayında ülkedeki uyuşturucu kaçakçılarına karşı büyük bir savaş başlatmıştı.

Meksika'da özellikle sivillerin hayatını da tehlikeye atan uyuşturucu çeteleri arasındaki şiddetin Meksika Ordusu'nun tavrıyla dengelenebileceği düşünülüyor. Bugüne kadar Meksika'da birçok uyuşturucu baronu tutuklandı veya öldürüldü. Fakat son altı yılda Meksika'da uyuşturucu ticaretine bağlı şiddet neticesinde ölenlerin sayısı 60 bini buluyor. - MEKSIKO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Meksika'da Bar Baskını: En Az 9 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement