Meksika'dan Robin Hood Programı: Çalıntı Lamborghini Yoksullar İçin Müzayedede - Son Dakika
Dünya

Meksika'dan Robin Hood Programı: Çalıntı Lamborghini Yoksullar İçin Müzayedede

Meksika\'dan Robin Hood Programı: Çalıntı Lamborghini Yoksullar İçin Müzayedede

Meksika hükümeti 'Robin Hood' programıyla organize suç gruplarının ve yolsuzluğa karışmış eski politikacıların el konulan lüks mallarını açık arttırma yöntemi ile satacak ve elde edilecek geliri yoksul bölgelere aktaracak.

22.05.2019 11:05

Meksika hükümeti, aralarında Lamborghini marka bir spor aracın da olduğu lüks çalıntı malları açık arttırma yöntemi ile satarak gelirini ihtiyaç sahipleri için kullanacak. 'Robin Hood' ismiyle anılan program, organize suç grupları ve yolsuzluğa karışmış eski politikacıların el konulan lüks malları müzayedeye çıkarılarak satış geliri ülkenin en yoksul bölgelerine aktarmayı amaçlıyor.

Program dahilinde oluşturulan 'Çalıntı Malları İnsanlara İade Etme Enstitüsü' Başkanı Ricardo Rodriguez, pazar günü başlayacak müzayedede 77 aracın satışa konacağını duyurdu. Açık arttırmada araçlar için başlangıç ??fiyatının toplamda yaklaşık 1,5 milyon dolar olarak belirlendiğini açıklayan Rodriguez, "Daha sonra teklifleri bekleyeceğiz. Bundan önce işler insanlardan alıp yolsuzluğa veren ters bir Robin Hood gibi çalışıyordu, artık değil." şeklinde konuştu.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Meksika'dan Robin Hood Programı: Çalıntı Lamborghini Yoksullar İçin Müzayedede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement