Öğretmenleri Ölümcül Hastalığı Olan Kızı Üzdü - Son Dakika
Dünya

Öğretmenleri Ölümcül Hastalığı Olan Kızı Üzdü

Ölümcül hastalığı nedeniyle yaşlı bir adam gibi gözüken ve saçı olmayan 11 yaşındaki kız, okulda pembe peruk giymek istedi ama okul yönetimi izin vermedi.

30.10.2014 17:11  Güncelleme: 17:26

Nadir görülen progeria hastalığı nedeniyle 11 yaşındaki Ashanti Elliott-Smith'in vücudu normalden 8 kat daha hızlı yaşlanıyor ve Smith'in 16. yaşını göremeyeceği tahmin ediliyor.

PEMBE RENGİNİ ÇOK SEVİYOR

Pembe rengini çok seven ve saçı olmayan Ashanti, okula parlak pembe bir perukla gitmek istemiş ama öğretmeni diğer çocukları saçlarını boyamaya özendirir gerekçesiyle peruğunu çıkarttırmış. Annesi kızını okula götürdüğünde öğretmenlerin peruğu övdüğünü ve çok güzel gözüktüğünü söylemişler ama o gider gitmez Ashanti'ye peruğunu çıkarması söylenmiş.

DAHA DA ÜZÜLDÜ

Ashanti'nin annesi bayan Smith ölümcül hastalığı olan çocuklar peruk takamaz, diye bir kuralın olmadığını ve kızının farklı görünümü nedeniyle kötü sözler işittiklerini bu son olayın onu daha da üzdüğünü söyledi. Ashanti'nin annesi kızının iyi hissetmesini sağlayacaksa peruğa izin verilmesi gerektiğini düşünüyor.

OKUL SOĞUK DEĞİL

Ashanti'nin durumunu ele alan okul yönetimi Ashanti'nin durumuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Ashanti'nin annesiyle irtibat kurmaya çalıştık ama kendisine ulaşamadık. Ashanti'nin tüm diğer çocuklarla aynı muameleyi görmesini isteyen annesinin arzusunu yerine getirmek için çalışıyoruz."

"Ashanti'nin okulumuzda olmasından memnunuz ve em onun ihtiyaçlarını gem de annesinin şartlarını yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımıza inanıyoruz."

"Bize Ashanti'nin başına bir şey giymek istediğine dair bir bilgi gelmedi ama hava soğuğunda içerde bile olsa Ashanti'nin şapka veya peruk takmak isterse bunu anlayışla karşılarız."

"Geçmişte ciddi hastalığı olan diğer öğrenciler peruk taktılar ama bu peruklar doğal bir görünüme sahipti. Büyük ve parlak rengte değil..."
Ashanti'nin annesiyle bu durumu ele almaktan memnuniyet duyarız.

Öğretmenleri Ölümcül Hastalığı Olan Kızı Üzdü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Öğretmenleri Ölümcül Hastalığı Olan Kızı Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement