Pakistan'da 'Kültür Haftası' Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan'da 'Kültür Haftası' Başladı

09.06.2012 10:54

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Ulusal Miras ve Entegrasyon Bakanlığı ile Ulusal Miras Müzesi (Lok Virsa) tarafından 'Kültür Haftası' düzenlendi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Ulusal Miras ve Entegrasyon Bakanlığı ile Ulusal Miras Müzesi (Lok Virsa) tarafından 'Kültür Haftası' düzenlendi.

Ulusal Miras ve Entegrasyon Bakanı Samina Halid Ghurki ve Genel Sekreteri Asaf Ghafoor tarafından desteklenen haftanın açılışını yapan Bakan Ghurki, her ulusun kendi kültürünü tanıtmak için çalıştığını, bu nedenle Pakistan'ın tanıtılması için kültürel mirasın önemli bir güç olacağını söyledi. Hükümetin ülkenin kültürel kimliğini ve zenginliğini korumakta kararlı olduğunu belirten Ghurki, etkinliğin Başbakan Gilani'nin talimatı ile başladığını ifade etti.

Lok Virsa'nın medya koordinatörü Fida-Ul-Rahman ise, "Dünyanın dört bir yanından katılımın sağlandığı Kültür Haftası'nı kutluyoruz. İnsanlar farklı ülkelerin kendi kültürlerine ait müzik, dans ve benzeri şeylere daha fazla ilgi gösteriyor" dedi.

İftihar Hussan isimli vatandaş da, "Farklı kültürleri gördüğümüzde zevk alıyoruz ve çocuklar da çok eğleniyor. Örneğin 'Makrani' adında bir dans gördük. Bu dansı daha önce hiç görmediğimiz için çok eğlendik" dedi.

El sanatları tezgahları, folklorik şarkı ve gösterileri, kültür geceleri, yemek festivali, kavali müziği gibi sanat etkinliğinden oluşan 'Kültür Haftası'nda ayrıca; sahne oyunları, spor aktiviteleri ve çocuklar için kurulan eğlence stantları yer alacak. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan'da 'Kültür Haftası' Başladı - Son Dakika


Advertisement