Pascoe: Suriye'deki Olaylarda 7500 Kişi Öldü - Son Dakika
Dünya

Pascoe: Suriye'deki Olaylarda 7500 Kişi Öldü

Pascoe: Suriye\'deki Olaylarda 7500 Kişi Öldü

BM Genel Sekreteri Ban ki-mun'un siyasi işler yardımcısı Lynn Pascoe, Suriye'deki şiddet olaylarında 7500'ü aşkın kişinin öldüğünü söyledi.

28.02.2012 22:04

BM Genel Sekreteri Ban ki-mun'un siyasi işler yardımcısı Lynn Pascoe, Suriye'deki şiddet olaylarında 7500'ü aşkın kişinin öldüğünü söyledi.

Pascoe, BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, Suriye hükümetinin sivil göstericilere karşı aldığı sert tedbirler üzerine başlayan ve 11 aydan beri süren katliamı önlemede hem bu ülke yönetimi hem de uluslararası toplumun başarısız kaldığını vurguladı.

Pascoe, olaylarda meydana gelen can kaybı hakkında tam bir rakam veremeyeceğini ancak gelen "Güvenilir" bilgilere göre Suriye'de her gün 100'den fazla sivilin hayatını kaybettiğini belirtti

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın,

"Savaş suçlusu kategorisi"ne girdiğini söyledi.

Suriye'de Esad rejiminin göstericilere karşı aldığı sert tedbirler üzerine başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 7500'ü aşkın kişinin öldüğüne ilişkin BM açıklamalarını hatırlatan Graham'ın "Esad, bir savaş suçlusu mu-" yönündeki sorusu üzerine Clinton, Suriye Devlet Başkanının bu kategoriye girdiğini vurguladı.

Clinton, buna karşın uluslararası toplumun bu adlandırmayı yapmasının ve dava açmasının genellikle Esad durumundaki bir liderin geri adım atmasını güçleştirdiğini belirtti. - BİRLEŞMİŞ MİLETLER

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Pascoe: Suriye'deki Olaylarda 7500 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement