Rusya ve Çin, BRICS Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda bir araya geldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rusya ve Çin, BRICS Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda bir araya geldi

10.06.2024 12:03

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile BRICS Bakanlar Konseyi Toplantısı marjında bir araya geldi. Lavrov, görüşme öncesi yaptığı açılış konuşmasında, Rusya ve Çin arasındaki stratejik iş birliğinin daha ileri sonuçlarına yönelik ilerlemenin ana yönünü belirlediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile BRICS Bakanlar Konseyi Toplantısı marjında bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşme öncesi açılış konuşmasında, "Astana'da kısa süre önce gerçekleştirdiğimiz bir toplantıda, Mayıs 2024'te yapılacak geleneksel Rus-Çin zirvesine ilişkin izlenimlerimizi paylaştık. Başkanlarımız, Rusya ve Çin arasındaki kapsamlı ortaklığın stratejik iş birliğinin daha ileri sonuçlarına yönelik ilerlemenin ana yönünü belirledi. Başta BM Güvenlik Konseyi, BRICS, ŞİÖ, G20, APEC ve diğer çok taraflı formatlar olmak üzere dış politika koordinasyonuna özen gösterme konusunda özel bir sorumluluğumuz bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Rusya ve Çin, BRICS Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda bir araya geldi - Son Dakika


Advertisement