Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi - Son Dakika
Dünya

Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Ortodoks Hristiyanlar, 18 Ocak gecesi vaftiz edildiğine inanılan Hz. İsa için buz gibi suda tören yaptı.

19.01.2017 01:51  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da Ortodoks Hristiyanlar, "günahlarından arınmak için" buzlu suya girdi. Soğuk havaya rağmen 2 gün boyunca devam edecek olan etkinliğe ülke genelinde 100 bin kişiden fazla insanın katılması bekleniyor.

GECE BAŞLAYIP SABAHA KADAR SÜRDÜ

Ortodoks Hristiyanlar tarafından, Hz.İsa'nın vaftiz edildiğine inanılan 18 Ocak gecesi suya girme törenleri, ülkede kış mevsimi yaşandığı için oldukça soğuk havada gerçekleştiriliyor. Gece başlayıp sabaha kadar devam eden törenlerde renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

ÇOK SAYIDA İNSAN SIRAYA GİRDİ

Tören, din adamlarının dua ettikten sonra suyu kutsamasıyla başladı. Moskovalılar, suyun kutsanması töreninin ardından sırayla buzlu suya girdi. Günahlarından arınacakları inancıyla suya girenler, kurallar gereği 3 kere suya batıp çıktı. Suya girilen yerlerde, özel kıyafetli dalgıçlar da hazır bulundu.

100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Moskova Belediyesi'nin verilerine göre, 2 gün sürecek törene, 60'ın üzerinde özel alanda yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Ruslar, Günahlarından Arınmak İçin Buzlu Suya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • Rusya Müslümanları, terör saldırısında hayat kurtaran gençleri ödüllendirdi
    16:07 Rusya Müslümanları, terör saldırısında hayat kurtaran gençleri ödüllendirdi

    Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi, Moskova'da düzenlenen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov'u Rusya Müslümanları 'Hizmet Madalyası' ile ödüllendirdi. Halilov, teröristlerin saldırı düzenlediği konser salonunda insanları tahliye ederek hayatlarını kurtarmıştı.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.


Advertisement