Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaşanan çatışmalarda 14 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in batı bölgelerinde HDG ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda Husilerden 8 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı belirtildi. HDG'den ise 6 milisin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Sivillere topçu atışıyla saldırı
Öte yandan Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz'in çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla düzenlediği saldırılarda 1 kişinin yaşamını yitirdiği, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 16 kişinin yaralandığı aktarıldı.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.
Son Dakika › Dünya › Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.