Fransa Savunma Bakanlığı, uzun yıllar boyunca El Kaide saflarında savaşan Abdülmalik Droukdel'in Mali'de düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.
Suriye’de ve özellikle Irak’ta son dönemdeki ilerleyişiyle geniş bir alanı elinde bulunduran Irak Şam İslam Devleti’nin her iki ülkedeki mensuplarının toplam sayısı 80 bine ulaştı.
Irak ordusunun IŞİD'in kontrolündeki, ülkenin en büyük petrol rafinerisini geri almak için düzenlediği bombardımanda 19 kişi öldü.
IŞİD'in 'beyni' olarak ön plana çıkan isim; Ebubekir El Bağdadi, son 1 yıl içinde dünyanın en güçlü cihatçı lideri haline geldi.
Lübnan Güvenlik Güçlerinin Filistinli Mültecilerin Yaşadığı Kampa Operasyon Düzenlemesiyle Başlayan Gerginlikte Üç Günde En Az 66 Kişi Öldü.
2004 Yılında Irak'ta Rehin Alınan Murat Yüce'nin Katili de Olan El Kaide Lideri Ebu Eyüp El Masri'nin Örgüt İçindeki Çatışmada Öldüğü Öne Sürüldü.