Hatay Afet Planını Hazırlıyor Konulu Eğitim Paneli - Son Dakika
Eğitim

Hatay Afet Planını Hazırlıyor Konulu Eğitim Paneli

Hatay Afet Planını Hazırlıyor Konulu Eğitim Paneli

Hatay Afet Planını Hazırlıyor' Konulu Eğitim Paneli, Dün Antakya Belediyesi Meclis Salonunda Devam Etti.

21.10.2010 18:38  Güncelleme: 18:39

Hatay Valiliği, Antakya Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Doğaka (Doğu Kalkınma Ajansı)'nın ortaklaşa düzenledikleri, geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve 5 gün boyunca devam eden 'hatay afet planını hazırlıyor' konulu eğitim paneli, dün antakya belediyesi meclis salonunda devam etti.

Eğitim paneline olası bir afette ortak hareket ve işbirliği oluşması amacıyla çevre illerin vali yardımcıları ve il afet acil durum müdürlük temsilcileri, ilçe kaymakamları, askeri yetkililer, ilgili kamu daire müdürleri ve bazı belediye başkanları katılım gösterdi.

Antakya Belediye Meclis salonunda düzenlenen panele, Hatay Vali Yrd. Akgün Corav, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Adana Vali Yrd. Halis Arslan, Osmaniye Vali Yard Ali Çağlar, Kilis Vali Yard Erkan Çapar, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Fecri Çelik, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Reyhanlı Kaymakamı Kemal İnan, Kumlu Kaymakam V. Cuma Emeç, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Subaşı Belediye Başkanı Selahattin Atahan, Avsuyu Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Antakya Belediye Bşk. Yardımcıları Faik Selçuk Kızılkaya ve Raci Coşkuner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yrd. Mehmet Sabuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez, Hatay Havaalanı Müdürü Metin Keskinöz, Hatay İl Afet Ve Acil Durum Müdürü M. Halil Yücelen, Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Erdoğan, Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, Kilis İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yeşim İbanoğlu, Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, İl Jandarma Komutanlığı Temsilcisi Doğan Karaca, İl Sivil Savunma Amiri Alaaddin Çatak, İl Afet Ve Acil Durum Müd. Şube Müdürü Nazan Yayvan, Antakya Belediyesi Akom Sorumlusu Mehmet Elmas, İl Afet Ve Acil Durum Müd. Personeli Hacer Yılmaz katılım gösterdi.

Panelde konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş; "Olası bir afet öncesinde alınacak tedbirler konusunda Türkiye'de belki de ilk kez bu denli geniş kapsamlı kurumlararası işbirliği ilimizde gerçekleştiriliyor. Hatay Valiliğimizin önderliğinde ilgili diğer kurum ve kuruluşlar olarak ortak hareket ediyoruz. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar olarak güçlerimizi birleştirip koordineli hareket ederek planlama yapmamız bizlere büyük avantajlar getirecektir." dedi.

Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi Bölümü Uzmanlarından Bülent Özmen panele katılım gösteren konuklara, Afet yönetimi genel esasları, yerel yönetimlerin afet yönetimindeki görev, yetki ve sorumlulukları, Hatay ilinin deprem tehlikesi, tehlike risk ve deprem senaryoları, afetlere hazırlıklı olma, il afet ve acil durum müdürlüğünde planlama ve koordinasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantı bitiminin ardından Hatay Valisi M.Celaletttin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'ın ev sahipliğinde, panele katılım gösteren konuklara Büyük Antakya Oteli'nde öğle yemeği verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Hatay Afet Planını Hazırlıyor Konulu Eğitim Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement