Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Eğitim

Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kütüphaneler Haftası Kutlandı

50. Kütüphaneler haftası etkinlikler, Siirt'te Kutlandı.

01.04.2014 16:20

Her yıl düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan "Kütüphane Haftası" Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce, bugün, İl Halk Kütüphanesinde start verildi. Program, haftanın açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, haftanın önemini dile getirirken, Televizyon ve internetlerin kitap okumayı engellediğine vurgu yaptı. Vali Yardımcısı Bahadır Yörük ise kütüphanelerin en çok uğranılan yerler olması gerektiğine işaret ederek: "Gerçek dostla bir araya gelmek istiyorsanız, kütüphaneye mutlaka gelmelisiniz." tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, 14 Eylül Ortaokulu Öğrencilerinden, Zeynep Özhan "Kütüphanem" Şiirini,Ayşenur Nas "Kütüphane" Şiirini ve Emircan İlik de "Beni Çok Okuyun" Şiirini okudu.
2013 – 2014 yılında İl Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyarak derece elde eden Birinci Okuyucu Hacer Gül'e, İkinci Pelin Ete'ye, Üçüncü Çiğdem Yılmaz'a, Dördüncü Besna Yılmaz'a, Beşinci Mehmet İbili'ye, Altıncı olan Mehmet Emin Tırpan'a ödülleri verildi. Kitap sergisinin açılışı, gezilmesi, BİLED (Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz) bölümü, e-kütüphane bölümü ve kitap temizleme makinesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Hafta boyunca, Siirt İl merkezinde ve ilçelerdeki kütüphanelerin öncülüğünde, kitapları ve kütüphaneleri konu alan çeşitli etkinliklere yer verilerek, 50. kütüphane haftası kutlamalarına devam edilecek.

Kütüphane haftası açılışına Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, Defterdar Meral Dönmez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Özgür Çalapkulu, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enis Önen, Hava Meydanları Müdürü Mahmut Demirpençe, İl Acil Afet Müdürü Sami Bozkurt, Siirt Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığı Şube Müdürü Kemal Şen, Halk Eğitim Müdürü Zekeriya Batur, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü A. Kadir Ekmen, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kütüphane haftasında katkılarında dolayı, Fikret Petrol Sahibi Mehmet ERTEKİN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim KUZU ve Müteahhit Mesut YEŞİLBAŞ'a teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement