Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, Birgi El Sanatları Evi için marka tescili başvurusu yaptı - Son Dakika
Eğitim

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, Birgi El Sanatları Evi için marka tescili başvurusu yaptı

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, Birgi El Sanatları Evi için marka tescili başvurusu yaptı

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, Birgi El Sanatları Evi için Türk Patent ve Marka Kurumuna marka tescili başvurusu gerçekleştirdi. Merkezde üretilen el sanatları ürünleri markalı bir şekilde sergilenecek.

21.11.2023 10:51  Güncelleme: 11:47

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, el sanatları ürünleri için Türk Patent ve Marka Kurumuna "Birgi El Sanatları Evi" ismiyle marka tescili başvurusu gerçekleştirdi.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bakırlı, AA muhabirine Kaymakam Fatih Aksoy'un desteğiyle 2022'de açtıkları Birgi El Sanatları Evi'nde ürettikleri ürünleri sergilediklerini söyledi.

Bu süreçte ürün çeşitliliğini artırdıklarını kaydeden Bakırlı, "Birgi El Sanatları Evi'nin logosunu oluşturduk ve marka tescili için de Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunduk. Markamız onaydan geçti, bununla ilgili onay yazısını bekliyoruz. Marka tescili olduğu için bundan sonra bütün ürünlerimizi markalı bir şekilde tanıtıp sergileyeceğiz." dedi.

Usta öğretici Nihal Belgar da kursiyerlere dokuma yapmayı öğrettiklerini belirterek, "Buram buram tarih kokan Birgi Mahallesi'nde unutulmaya yüz tutan dokuma ustaları çok az sayıda kaldı. Bu kültürü unutturmamaya tekrar canlandırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kursiyer Firdevs Durak da yaklaşık 1,5 aydır Birgi El Sanatları Evinde kursa katıldığını belirterek, "Aslında gezmek ve bir hobi edinmek için gelmiştim. Buranın tarihi dokusu beni çok etkiledi. Burada hem dokuma yapıyoruz hem de işin tekniklerini öğreniyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, Birgi El Sanatları Evi için marka tescili başvurusu yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement