Tek Dille Neden Yetinelim? - Son Dakika
Eğitim

Tek Dille Neden Yetinelim?

Tek Dille Neden Yetinelim?

90’lı yıllarda hayatımıza giren internet, güncel bilgiye ulaşmanın en kolay ve hızlı yolu haline geldi.

10.06.2014 11:01

Peki, dünyada 206 farklı ülke varken ve her biri farklı bir dil konuşurken internet üzerinde insanlar nasıl iletişim kurabiliyorlar? Cevap internet üzerinde ortak bir kullanımında, İngilizce'de. Küreselleşme ile birlikte dünyanın ortak dili haline gelen İngilizce internetin de ortak dili oldu ve bu nedenle ikinci bir dil konuşabilmek artık daha da önemli. Hükümet de yenilenen eğitim müfredatı ile gençlerin erken yaşlarda ikinci dil öğrenmesini destekliyor.

Gençlerde artık ikinci dil bilmenin ve konuşabilmenin bilincinde. Bu sebeple okulda verilen eğitimler ile yetinmeyip gramer ve konuşma bilgilerini artırmak için dil eğitimi veren kursları tercih ediyorlar. 1999'dan beri eğitim veren InfoLANG ise gençlerin ikinci ve hatta üçüncü, dördüncü dili öğrenmelerini amaçlıyor. İngilizce'nin yanı sıra İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Rusça ve Fransızca eğitimi de veriliyor.

InfoLANG, dil eğitimlerinde Avrupa Dil Portfolyosu standartlarını kullanıyor. Böylece aldığınız dil eğitimine, sonraki seviye üzerinden dünyanın farklı bir ülkesinde de devam edebilmek mümkün. Konuşma odaklı interaktif eğitim veren InfoLANG öğretme garantisi de sunuyor. Derslere %90 devam eden InfoLANG öğrencileri, ihtiyacı olduğunu düşünürse aynı kuru herhangi bir ücret ödemeksizin yeniden alabiliyor.

InfoLANG'de az sayıda öğrencinin olduğu sınıflar sayesinde özel eğitim ve eğitim koçluğu sunuluyor. Eğitim koçluğu ile öğrencinin dilini geliştirebilmesi ve eksiklerini tamamlayabilmesi için, eğitmenlerin öğrenciye verdiği birebir dil öğrenme danışmanlığı ifade ediyor. Eğitimlerde grup etkinlikleri ve küçük oyunlar sayesinde, öğrencilerin derse katılımı amaçlanarak interaktif bir öğrenme ortamı yaratılıyor. Bu nedenle de InfoLANG sınıflarında projektör, ses sistemi, multimedya desteği gibi teknolojik ve ders içeriğine ilgiyi artıracak araçlardan yararlanılıyor. Sınıf düzeninin de U Tipinde olması öğrenciler ve eğitmen arası çift yönlü iletişimi artırmaya yönelik bir çalışma oluyor.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Tek Dille Neden Yetinelim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement