Fed'in Faizleri Kısa Vadede Artıracağı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Fed'in Faizleri Kısa Vadede Artıracağı Ortaya Çıktı

Fed\'in Faizleri Kısa Vadede Artıracağı Ortaya Çıktı

Dünyanın beklediği Fed'in mart ayı toplantı tutanakları açıklandı. Fed'in bu yıl faiz artırımında kararlı olduğu ortaya çıktı. Dolar 2.60 lirayı geçti.

09.04.2015 08:22  Güncelleme: 10:45

Küresel piyasaların merakla beklediği Fed'in mart ayı toplantı tutanakları açıklandı. Tutanak yetkililerin 2015'te beklenenden erken faiz artışı istediklerini ortaya koydu.

KADEMELİ GERÇEKLEŞECEK

ABD Merkez Bankası Fed'in Mart ayı Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları, yetkililerin dolar ve petrolü gerekçe göstererek 2015'te beklenenden erken ancak kademeli bir biçimde faiz artışı istediklerini ortaya koydu.

YANLIŞ YORUMLANMIŞTI

Fed o toplantıda faiz artışı konusunda sabırlı olacağı taahhüdünü sözlü yönlendirmeden kaldırması da, yıl sonu faiz oranı beklentilerini ciddi şekilde düşürülmesi sıkılaşmanın ertelenebileceği veya daha küçük artışlarla yapılacağı şeklinde yorumlanmıştı.

DOLAR FIRLADI

Abd Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımında kararlı olduğuna ilişkin açıklamasının etkisiyle değer kazanan dolar yeniden 2.60 lirayı geçti. Tutanakların açıklanmasından önce 2.58 - 2.59 lira aralığında hareket eden dolar, Fed'in faiz artırmada kararlı olduğunun anlaşılmasıyla yükseldi ve 2.6025 liraya kadar yükseldi.

HAZİRAN GİBİ OLABİLİR

Fed'in faiz kararını toplantının tutanaklarında, faizlerin Haziran ayında artırılması konusunda kapı aralık bırakıldı. Tutanaklara göre, Fed'in bazı üyeleri Haziran'da bir faiz artırımı yapılmasını desteklerken, karşı çıkanların da ekonomideki toparlanmanın faizlerin artırılması konusunun önümüzdeki toplantıda görüşülmesine olanak verecek kadar iyi olduğu görüşünü dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Fed'in Faizleri Kısa Vadede Artıracağı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement