Adım Adım Greve - Son Dakika
Ekonomi

Adım Adım Greve

Adım Adım Greve

Tekstil Sektöründe Grev Kabusu Yaşanıyor. İşçilerle İşverenler Arasındaki Görüşmeler Kilitlendi. Grev 11 Bin İşçiyi İlgilendiriyor.

17.08.2007 14:18

Tekstil sektöründe grev kabusu yaşanıyor. İşçilerle işverenler arasındaki görüşmeler kilitlendi. Grev 11 bin işçiyi ilgilendiriyor.

Tekstil sektörü hızla greve gidiyor. Tekstli sektöründeki işveren örgütü TÜTSİS, tekliflerine yeni maddeler eklerken, işçi sendikası TEKSİF ise bu maddelerin de uzlaşmazlığı daha da artırdığına dikkat çekti. TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, TÜTSİS’in tekliflerine mesai, haftasonu tatilleri ve denkleştirme maddelerini de eklediğini belirterek, bu maddelerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Irgat, görüşmelerin düğümlendiğini kaydetti.

TÜTSİS ile TEKSİF, dün Türk-İş Başkanı Salih Kılıç Başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda TÜTSİS yeni maddeler gündeme getirirken, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, mesai, haftasonu tatilleri ve denkleştirme maddelerinin uzlaşmazlığı daha da artıracağını vurguladı. Görüşmelerin düğümlendiğine dikkat çeken Irgat, “Birinin devreye girmesi durumunda tekrar bir araya gelebiliriz” dedi.

İŞVEREN NE ÖNERDİ?

21'inci dönem Toplu İş Sözleşmesi yenileme görüşmelerinde TÜTSİS sektörde yaşanan olumsuz gelişmeleri gerekçe göstererek, TEKSİF'e ilk altı ay için sıfır, ikinci altı ay için ise yüzde 3 zam önermişti.

Ayrıca, işverenler yeni işe girecekler için de sıfır ikramiye teklif etmişti. TEKSİF ise sözleşmede 4 ikramiye hakkını 2.5 ikramiyeye indirmişti. İşverenlerin bu teklifinde geri adım atmaması üzerine TEKSİF 17 firmada greve gitme kararı almıştı. 10 Eylül'de başlaması kararlaştırılan grev yaklaşık 11 bin tekstil işçisini ilgilendiriyor. İşçilerle uzlaşma sağlanamaması üzerine tekstil işverenleri ise lokavt ilan etmişti.

Narin Tekstil, Vakko, Yünsa, Kordsa, Söktaş, Levis ,Saray Halı, Dual, Pisa Tekstil, Bahariye, Altınyıldız, İşbir Sentetik, Orta Anadolu Mensucat, Öztek Tekstil, Topkapı İplik Sanayi, Tekstüre Çorap Sanayi, Akın Tekstil'de greve gidilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Adım Adım Greve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement