Afyonkarahisar'da İşsizlik Rakamları - Son Dakika
Ekonomi

Afyonkarahisar'da İşsizlik Rakamları

Afyonkarahisar\'da İşsizlik Rakamları

Çalışma ve İş Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç: Afyonkarahisar'da haziran ayında 543 kişiyi işe yerleştirdik.

13.07.2013 14:17  Güncelleme: 15:07

Çalışma ve İş Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, geçtiğimiz haziran ayında kentte işe yerleştirmede yüzde 27,6 ile son 3 yılın en yüksek rakamlarının yakalandığını kaydederek, "Afyonkarahisar'da haziran ayında 543 kişiyi işe yerleştirdik. Kentte işsizler arasında var olan iş beğenmeme sorununu da aşarsak, daha fazla kişinin işe yerleştirilebileceğine inanıyorum" dedi.

Kentte en çok iş talebinin mermer, çağrı merkezi, termal ve gıda sektörlerinden geldiğini kaydeden Ünlüyalvaç, özellikle mermer ve çağrı merkezi sektörlerinin taleplerini karşılamakta güçlükte çektiklerini söyledi. Toplumda var olan iş beğenmeme sorunu yüzünden bu sektörlere işe yerleştirmelerde ciddi anlamlar da sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Çalışma ve İş Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, şunları söyledi:

"Haziran ayında Afyonkarahisar'da kuruma kayıtlı işsiz sayısı 15 bin 678, işverenlerden gelen iş talebe ise 79'u kamu olmak üzere, bin 48 olmuştur. Bizim işe yerleştirdiğimiz kişi sayısı ise 543, yani neredeyse talebin yarısı karşılanmış. Talebin tamamının karşılanmamasının nedenleri ise öncelikle iş beğenmeme ve kalifiye, nitelikli eleman bulunamaması. İnşallah başlatacağımız meslek edindirme kursları ile de bu sorunu aşmayı düşünüyoruz."

Açıklamalarında Ünlüyalvaç, haziran ayında kuruma işsizlik başvurusu yapan kişi sayısının da bin 489 olduğunu kaydederek, bunun de geçen yılın aynı dönemi ile hemen hemen aynı oranlarda olduğunu kaydetti. İşsizlikle etkin bir şekilde mücadele edilerek, işsizlik rakamlarının asgari düzeylere çekilmesi gerektiğinden de bahseden Ünlüyalvaç, "Kentin lokomotif sektörlerinden birisi olmaya başlayan çağrı merkezi operatörlüğünü özellikle gençler gereken ilgiyi göstermeliler. Bunun yanında mermer ve gıda sektörüne de işsizlerimiz gereken hassasiyeti gösterirlerse, işsizlik sorununun üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Afyonkarahisar'da İşsizlik Rakamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement