Annenize "Güvenli Gelecek" Hediye Edin - Son Dakika
Ekonomi

Annenize "Güvenli Gelecek" Hediye Edin

Annenize "Güvenli Gelecek" Hediye Edin

(BES) dahil etmeleri anlamlı bir hediye olur" dedi."

11.05.2013 11:33

Erdal Çelikel - Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Başkanı Mehmet Bostan, "Evlatların bu yıl annelerini Bireysel Emeklilik Sistemine

(BES) dahil etmeleri anlamlı bir hediye olur" dedi.

Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü dolayısıyla alternatif hediye arayışında olanlara, Bireysel Emeklilik Sistemini önerdi.

Anne olsun ya da olmasın, kadınların sisteme katılımlarını desteklediklerini belirten Bostan, "BES, özellikle sosyal güvenlikten yoksun kadınların imkanlarının artması açısından çok özel bir sistem" dedi.

Bostan, sistemin, sosyal güvencesi olmayan kadınlara uzun vadede daha güvenli bir gelecek sağlayacağını ifade ederek, "Bu yüzden, evlatların bu yıl annelerini BES'e dahil etmeleri anlamlı bir hediye olur" diye konuştu.

BES'in çalışanlar açısından olduğu kadar ev hanımlarının da geleceğinin garanti altına alınması açısından önemine değinen Bostan, devlet katkısıyla çok avantajlı hale gelen sisteme girmenin tam zamanı olduğunu kaydetti.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, 3 Mayıs itibariyle 3 milyon 549 bin 350 kişi sistemde bulunuyor.

Katılımcıların yüzde 42'sini 18-35 yaş arasındaki gençler oluşturuyor. 1 Ocak'tan beri geçerli yeni uygulamaya göre her 100 liralık katkı payı ödemesi için 25 lira da devlet katkısı veriliyor.

Yayıncı: Necati Keleş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Annenize 'Güvenli Gelecek' Hediye Edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement