Bask Başkanı Akay: Tüpgaz ve Otogaza Yapılan İnsafsız Zamlar Geri Alınmalı - Son Dakika
Ekonomi

Bask Başkanı Akay: Tüpgaz ve Otogaza Yapılan İnsafsız Zamlar Geri Alınmalı

Bask Başkanı Akay: Tüpgaz ve Otogaza Yapılan İnsafsız Zamlar Geri Alınmalı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, asgari ücretliye, işçiye, memura, emekliye, dul ve yetime, dar ve sabit gelirli geniş kitlere acı veren bu zamların geri alınması gerektiğini...

04.12.2013 12:14

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, asgari ücretliye, işçiye, memura, emekliye, dul ve yetime, dar ve sabit gelirli geniş kitlere acı veren bu zamların geri alınması gerektiğini vurguladı.

BASK Başkanı Akay, önceki gece mutfak tüpüne ve otogaza zam yapılan zamlar üzerine yaptığı açıklamada, zamları "insafsız" olarak değerlendirdi. "Asgari ücretliye, işçiye, memura, emekliye, dul ve yetime, dar ve sabit gelirli geniş kitlere acı veren bu zamlar geri alınmalıdır" diyen Akay, otogaza 30 kuruş, tüpgaza 11,5 TL zammın hangi ekenomik gerekçeyle yapıldığını sordu. Bu gerekçeleri dar ve sabit gelirli kitlelerin öğrenme hakkı olduğunu vurgulayan Akay, "Petrol fiyatları düşüyor, döviz fiyatları yükselmiyor, tüpgaza ve otogaz bu zammı kim yapıyor" dedi.

Evine bir lokma fazla ekmek götürmek isteyen on binlerce taksici esnafının, ayağını yerden kesmek isteyen milyonlarca otomobil sahibinin 30 kuruşluk otogaz zammı karşısında şaşkına döndüğünü ifade eden Akay, mutfak tüpüne yapılan 11,5 TL'lik zammın, milyonlarca ailenin ruh sağlığını bozduğunu kaydetti. Akay şunları kaydetti:

"Hükümet yetkililerinin rahatlatan nutukları ile 2 Aralık'ta yastığa başını koyan ve derin hülyalara dalan milyonlarca asgari ücretli, işçi, memur, emekli, dul ve yetim, hülasa dar ve sabit gelirli geniş kitleler 3 Aralık sabahı otogaza ve mutfak tüpüne yapılan zam depremiyle sağa-sola savrulmuştur.

Otomobiline otogaz sistemi taktırarak ayakta kalmaya çalışan dar ve sabit gelirli kitleler, 64 liralık mutfak tüpünü 75,5 TL'ye almak zorunda bırakılan milyonlarca aile perişan olmuştur.

İnsaf ölçülerin zorlayan bu zamları ekonominin doğal dinamikleri ile izah etmek ne yazık ki imkânsızdır. Bu zamları, adalet ve insaf ölçülerini yitirmiş, lüksünden fedakârlık yapmayan bir iktidarın hatalı tercihleriyle izah etmek yerinde olacaktır. 2014 yılının tamamı için memura, emekli, dul ve yetime 123 TL zam yapan bir iktidarın, mutfak tüpüne ve otogaza yaptığı zamlar dar ve sabit gelirli kitlelerin öfke katsayısını ziyadesiyle artırmıştır. Hükümet bilmeli ki, bu öfke böyle kalmayacak ve bir gün patlayacaktır. Bu öfkenin sandıkta patlaması en büyük dileğimiz ve değişmez temennimizdir."

Hükümetin ruh halini geçer not aldığında "ben aldım" düşük not aldığında "hoca verdi" diyen sorumsuz bir öğrencinin ruh haline benzeten BASK Genel Başkanı Resul Akay, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hükümet, sorumluluk bilinci gelişmemiş bir öğrenciyi andırmaktadır. Benzine, motorine, otogaza, tüpgaza zam yapıldığında EPDK'yı, dogalgaza zam yapıldığında BOTAŞ'ı kamuoyunun önüne atmaktadır. Ancak bu emtiaların fiyatlarında indirim olduğunda kendisinin yaptığını ifade etmektedirler. Herkes biliyor ki, düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar asla bağımsız değildir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bask Başkanı Akay: Tüpgaz ve Otogaza Yapılan İnsafsız Zamlar Geri Alınmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement