Bask Genel Başkanı Akay: Yakışıksız Yasa Teklifi Geri Çekilmeli - Son Dakika
Ekonomi

Bask Genel Başkanı Akay: Yakışıksız Yasa Teklifi Geri Çekilmeli

Bask Genel Başkanı Akay: Yakışıksız Yasa Teklifi Geri Çekilmeli

BASK Genel Başkanı Resul Akay, TBMM'de grubu bulunan partilerin eski ve yeni vekillere pek çok imtiyaz getiren kanun teklifinin yakışıksız olduğunu belirterek, toplumla alay eden, kamu vicdanını rencide eden, demokrasiye ve parlamentoya güveni...

09.05.2013 11:58

BASK Genel Başkanı Resul Akay, TBMM'de grubu bulunan partilerin eski ve yeni vekillere pek çok imtiyaz getiren kanun teklifinin yakışıksız olduğunu belirterek, toplumla alay eden, kamu vicdanını rencide eden, demokrasiye ve parlamentoya güveni kemiren bu teklifin geri çekilmesi getektiğini ifade etti.

ANKARA Genel Başkanı Resul Akay, TBMM'de grubunu bulunan partilerin eski ve yeni vekillere pek çok imtiyaz getiren kanun teklifinin yakışıksız olduğunu vurgulayarak, "Toplumla alay eden, kamu vicdanını rencide eden, demokrasiye ve parlamentoya güveni kemiren bu teklif geri çekilmelidir" dedi.

Akay yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de grubu bulunan partilerin, eski ve yeni vekilllere pek çok imtiyaz getiren yakışıksız kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunmakla toplumsal vicdanda onarılmaz bir yara açtıklarını dile getirdi. Akay, toplumla alay eden, kamu vicdanını rencide eden, demokrasiye ve parlamentoya güveni kemiren bu teklifin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

"Memurun, işçinin, işsizin, yoksulun, emeklinin, dul ve yetimin sorunları söz konusu olduğunda asla uzlaşamayan dört siyasi parti, konu kendileri olunca ittifak içerisinde olmaları manidardır" diyen Akay, bu görüntüsüyle TBMM üyelerinin ayaklarına balta vurulduğunu, bu parlamentonun kabul edeceği her yasanın tartışmalı ve kuşkulu olacağını dile getirdi.

-"EKMEK BULAMIYORLARCA PASTA YESİNLER ANLAYIŞIYLA BİREBİR ÖRTÜŞÜYOR"-

Akay, süt bulamadığı sabahlara kadar hıçkıran bebeklerin çığlığına kulaklarını kapatan, işinden kovulan babanın çaresizlik girdabındaki çırpınışına gözlerini yuman, iş bulamayan gençlerin öfkesine sopa gösteren milletvekillerinin, protokoldeki yeri, diplomatik pasaportu, geçiş üstünlüğü, temsil giderleri ve sosyal tesisleri kullanma gibi imtiyazları elde etmenin derdine düşmüş olmalarının acıklı bir manzara olduğunu ifade etti. Bu yaklaşım tarzı, Fransız Kralı 16'ıncı Louis'in taç giyme töreni esnasında halkının ekmek talebi kendisine iletildiğinde Kraliçe Marie ANTOİNETTE'nin "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" anlayışıyla birebir örtüştüğünü belirten Akay açıklamalarına şöyle devam etti:

"Halkın içinden çıkan vekillerin Ankara'ya gelince "jakoben" bir anlayışa bürünmesi üzüntü verici olmaktan öte ürkütücüdür" diyen BASK Genel Başkanı Resul AKAY açıklamasının sonunda; "Bu kanun teklifi ile getirilen imtiyazlar milletvekillerine itibar kazandırmayacaktır. Bu kanun teklifinin geri çekilmesi TBMM'ye yakışan bir tutum olacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bask Genel Başkanı Akay: Yakışıksız Yasa Teklifi Geri Çekilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement