"Borsa İstanbul Özelleştirmesinde Her Şeye Açığız" - Son Dakika
Ekonomi

"Borsa İstanbul Özelleştirmesinde Her Şeye Açığız"

30.09.2013 13:47

Viyana Borsası Üst Yöneticisi Michael Buhl: "Borsa İstanbul ile gelecekte işbirliğimizi artırmak istiyoruz. Eğer davet edilirsek, Borsa İstanbul'un özelleştirmesi ile kesinlikle ilgileniriz"

GÖKHAN KURTARAN- Viyana Borsası Üst Yöneticisi (CEO) Michael Buhl, Borsa İstanbul'un değişimini yakından takip ettiklerini belirterek, kendilerine davet gelmesi halinde Borsa İstanbul'un özelleştirmesinde yer alabileceklerini söyledi.

Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Buhl, "Borsa İstanbul ile gelecekte işbirliğimizi artırmak istiyoruz. Borsa İstanbul giderek derinleşiyor ve büyüyor. Geçen yıl Viyana Borsası ve Borsa İstanbul arasında endeks tarafında bir işbirliği gerçekleştirdik. Eğer davet edilirsek, Borsa İstanbul'un özelleştirmesi ile kesinlikle ilgileniriz" ifadelerini kullandı.

Buhl, "Viyana Borsası'nın Borsa İstanbul ile gelecekte olası bir özelleştirme görüşmesinde hisse takası yöntemine ne kadar yakın olduğu" yönündeki soruya, "Ben her şeye açığım. Biz tamamen özel bir şirketiz ve dikkate alınması gereken bazı stratejik konular olabilir. Biz son derece açığız bu konuda. Ortaklarımız iş anlamında mantıklı olan her türlü öneriyi değerlendirmeye hazırlar. Bu anlamda hiçbir tabumuz yok" karşılığını verdi.

Orta Avrupa ve Doğu Avrupa'da sermaye piyasalarının konsolidasyonunu uzun zamandır istediklerini belirten Buhl, "Bu bölgede işbirlikleri yaparak başladık. Bölgedeki birçok borsayla işbirliği gerçekleştirdik.  Biz daha fazlasını gerçekleştirmeye de hazırız. Borsa İstanbul'un farklı bir sistemle Nasdaq OMX ile işbirliği içerisinde olduğunu görüyoruz. Sonuçlarını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Borsa İstanbul, borsada işlem gören 20 şirketin ağırlıklı piyasa değerinden oluşan bir endeks hazırlanması ve yayını için Viyana Borsası ile geçen yıl eylül ayında anlaşma imzalamıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Borsa İstanbul Özelleştirmesinde Her Şeye Açığız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement