Bu Kadınlar Hem Güçlü Hem Zengin - Son Dakika
Ekonomi

Bu Kadınlar Hem Güçlü Hem Zengin

Bu Kadınlar Hem Güçlü Hem Zengin

Forbes'un 'Dünyanın En Güçlü Ünlüleri' Listesinin Zirvesine Angelina Jolie Yerleşti.

05.06.2009 01:37

Forbes’un ’dünyanın en güçlü ünlüleri’ listesinin zirvesine Angelina Jolie yerleşti.

Jolie, O. Winfrey’i geride bıraktı, ilk 5’e yalnızca bir erkek girebildi. Telvizyon, sinema ve şov dünyasının ünlü isimleri arasında en güçlü olanlarının belirlendiği Forbes dergisinin bu yılki listesi açıklandı. Listenin hazırlanışında ekonomik kazanç kadar şöhret ve medya görünülürlüğü de belirleyici olduğu için, Angelina Jolie, Oprah Winfrey’nin 10’da 1’i kadar kazansa da geçen yılın birincisi Winfrey’yi geride bıraktı.

En zengin yine Oprah

Geçtiğimiz yıl Angelina Jolie için oldukça kazançlı geçti. Rol aldığı ’Kung Fu Panda’, ’Wanted’ ve henüz vizyona girmeyen ’Salt’ filmlerinden 27 milyon dolar kazanan oyuncunun listenin zirvesinde yer almasının asıl nedeni medyanın ilgisi oldu. Bir yıl içinde ikizlerinin doğumu, yer aldığı hayır işleri ve Brad Pitt’le olan ilişkisi Jolie’yi en çok konuşulan ve takip edilen isim haline getirdi.

İkinci sırada yer alan Oprah Winfrey, geçen yıl olduğu en zengin ünlü unvanını korudu. Winfrey, bir yıl içinde 275 milyon dolar kazandı. Winfrey’ın kazancı içinde bir radyo istasyonu ile imzaladığı 55 milyon dolarlık anlaşma önemli bir yer tutuyor.

Madonna üçüncü

Geçtiğimiz yıl 280 milyon dolarlık ’Hard Candy’ turnesiyle hem para kazanan hem de gösteri dünyasındaki yerini pekiştiren Madonna, listenin 3’üncü sırasında yer aldı. Madonna turnesinin yanı sıra, yönetmen Guy Ritchie ile olan 8 yıllık evliliğinin sonlandırması ve başarısız olan ikinci bir Afrikalı bebeği evlatlık alma girişimiyle de çok konuşuldu. Listeye giren 100 ünlünün toplam geliri göz önüne alındığında krizin, ünlüler üzerindeki etkisinin çok da fazla olmadığı belirlendi. İlk 100 ünlünün önceki yılki toplam 4.1 milyar dolarlık kazancı 4 milyar dolara geriledi.

Dünyada ’en güçlü’ 10 ünlü

1- Angelina Jolie

2- Oprah Winfrey

3- Madonna

4- Beyonce Knowles

5- Tiger Woods

6- Bruce Springsteen

7- Steven Spielberg

8- Jennifer Aniston

9- Brad Pitt

10- Kobe Bryant

İlk beşe giren tek erkek Tiger Woods

FORBES’un listesinde 4’üncü sırada geçen yıl bir double albüm çıkaran ve iki filmde yer alan pop şarkıcısı Beyonce yer alırken, ilk 5’e girebilen tek erkek, golf oyuncusu Tiger Woods oldu. Listede dokuzuncu sırada yer alan Brad Pitt, hem birinci olan şimdiki eşi Angelina Jolie’nin hem de sekizinci sıradaki eski eşi Jennifer Aniston’ın gerisinde kaldı.

Sıralamayı hangi kriterler belirliyor

FORBES’un yaptığı "en güçlü ünlü" sıralama son bir yılda dünya çapındaki ünlülerin kazançları ve medya görünürlükleri temel alınarak hazırlanıyor. Ekonomi kategorisinde, ünlülerin son bir yıl içinde film, televizyon şovları, reklam ve gösteri dünyasından kazandıkları paralar değerlendiriliyor. Şöhret kategorisinde ise önde gelen medya kaynaklarından elde edilen veriler değerlendiriliyor. Değerlendirmede, ünlülerin internet portallarında tıklanma sayıları, görsel ve yazılı basında haklarında yapılan haberler ve önde gelen dergilerde kapak olma gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bu Kadınlar Hem Güçlü Hem Zengin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement